HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA NEMET MOND A MÉRTÉKTELEN VÁSÁRLÁSRA


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 18-án úgy határozott, hogy visszavezetteti a vásárlói létszám korlátozását a csíkszeredai áruházakban, üzletekben.

A szükségállapot elmúlásával sem tétlenkedik a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság: ma, május 18-án a lakosság védelme érdekében ismét szigorú óvintézkedés mellett döntöttek. A határozatot nem az új csíkszeredai és környékbeli koronavírus-fertőzések indokolják, hanem az a felelőtlen magatartás, amely a Fészek (Nest) kereskedelmi központnál volt tetten érhető (és máshol is) a múlt hétvégén.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke hangsúlyozta: május 19-től minden egyes csíkszeredai üzletnek meg kell oldania a vásárlók szervezett áramlását. Amelyik kereskedelmi egység nem teszi meg a szükséges lépéseket, azt bezáratják. Ugyanúgy, ha valamelyik terasz megnyit, nemcsak felfüggesztik, hanem egyből megsemmisítik az egység működési engedélyét.

Megerősítette ugyanakkor, hogy május 20-án, szerdán megszervezik a zöldség- és gyümölcsvásárt az Erőss Zsolt Aréna szomszédságában.

Ráduly közölte: jelenleg 40 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő csíksomlyói osztályán. A polgármester hangsúlyozta, ennek ellenére nincs helye a pániknak, de felelősségre, mértékletességre és távolságtartásra kéri a megyeszékhely lakóit.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA