HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

JELENLEG NEM KEZELNEK CSÍKSZEREDÁBAN KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTET


Mostanra mindkét koronavírussal fertőzött csíkszeredai személy elhagyta a kórházat, így jelenleg nem kezelnek COVID-19-cel fertőzött beteget a megyeszékhelyen. Elkezdődött ugyanakkor a „tízóraik” kiosztása a szociálisan hátrányos helyzetben levő iskolások számára.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság május 11-i ülését követően pozitív fejleményekről számolt be Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke. Mint hangsúlyozta: immár mindkét korábbi koronavírus-fertőzött elhagyhatta a kórházat. A Csíkszereda területén karanténban levő személyek száma 43, további 31-en otthoni elkülönítésben vannak. Az Időseinkért szogláltatást mindeddig 154-en vették igénybe.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala minden tanítási napon egyszeri meleg étkezést biztosít a szociálisan hátrányos helyzetű diákok számára. Az elkövetkező időszakban a meleg étel helyett hideg élelmiszercsomagot biztosítanak a tanulóknak, és ezeknek a kiosztása a mai nappal kezdődött el, a csendőrség segítségével – tájékoztatott Ráduly. A rendszerben egyébként 109 csíkszeredai iskolás szerepel.

 

2020. május 11.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA