HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ADAGOLÓKKAL SZERELIK FEL A CSÍKSZEREDAI ISKOLÁKAT


Mintegy 180 kézfertőtlenítő-adagolóval és fertőtlenítőszerrel látják el a csíkszeredai iskolákat június 2. előtt, növelve ezzel a végzős évfolyamok és a tantestület biztonságát a vizsgákra felkészítő kéthetes júniusi időszakban. A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság az április 30-i ülésén három témakört vitatott meg és két határozatot hozott – erről számolt be Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke az ülést követő online sajtótájékoztatón.

A csütörtöki ülés legfőbb témája „csonka iskolanyitás” volt. A kisérettségi vizsgára készülő nyolcadik osztályosok, valamint az érettségi előtt álló tizenkettedikesek június 2-án visszatérnek az iskolákba, kifejezetten a vizsgákra való felkészülés céljából. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a diákok és a tanárok biztonsága érdekében minden használt tanteremben és a tanáriban kézfertőtlenítő-adagolókat szereltet fel – hozzávetőleg 180 darabot. Minden egyes adagoló mellé 5 liter fertőtlenítőszert is biztosítanak, a folyosók fertőtlenítése érdekében pedig klór alapú port, tablettát és folyadékot vásárolnak az iskoláknak. Ezt határozatban is rögzítette a bizottság.

Arról is határoztak, hogy – dr. Soós Szabó Klára családorvos,önkormányzati képviselő  kezdeményezésére – a testület átiratban fordul a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz, hogy vizsgálják meg egy tömeges csíkszeredai koronavírus-tesztelés lehetőségét és indokoltságát.

A polgármester a bizottság előtt példákkal nyomatékosította ugyanakkor, hogy Csíkszeredában a fejlesztések nem torpantak meg: jelenleg is több mint 70 millió lej összértékű beruházásra van szerződése a polgármesteri hivatalnak főként helyi, megyei és székelyföldi cégekkel.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA