HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

NEM NYITNAK ÚJRA AZ ISKOLÁK


Klaus Johannis államelnök április 27-i bejelentése alapján fizikailag nem nyílnak újra az iskolák ebben a tanévben. Így az osztálytermek fertőtlenítése sem sürgős feladat, a lépcsőházaké viszont folytatódik.

Csíkszeredában emelkedett az intézményes kartanténba helyezettek száma (135) és az otthoni elkülönítésben levőké (31) is, de továbbra is mindössze két fertőzöttet kezelnek a megyeszékhelyen – számolt be a legfrissebb adatokról Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnöke az április 27-i gyűlést követő online sajtótájékoztatón.

A polgármester megjegyezte: április 28-án, kedden elkezdődik a lépcsőház-fertőtlenítések harmadik – és egyben utolsó – köre, és a polgármesteri hivatal költségein utoljára töltik fel a kézfertőtlenítő-adagolókat is. Ezen tevékenységek végzése a továbbiakban a lakástulajdonosi társulásokra hárul.

A délelőtti sajtótájékoztatón Ráduly elsőbbséget élvező feladatnak nevezte az iskolák biztonságossá tételét újranyitás esetén, a délutáni órákban azonban Klaus Johannis államfő bejelentette: ebben a tanévben fizikailag nem nyitnak újra az iskolák.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA