HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

HELYI TEJTERMÉKEK A PIACCSARNOKBAN


Az elmúlt napokban több mint 450 csíkszeredai „szabadult fel” a karantén vagy az otthoni elkülönítés korlátozásai alól. Ezen a héten ugyanakkor a piaccsarnokban helyi termelők portékái közül vásárolhatunk sajtféléket, tejtermékeket. A polgármesteri hivatal mosógéppel és szárítógéppel segíti a megyei mentőszolgálatot, de a megrongált lépcsőházi adagolók javítása, cseréje a lakástulajdonosi társulásokra hárul – összegezhetők a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, április 14-i ülésén elhangzottak.

Csíkszeredában jelenleg 43-an vannak karanténban és 61 személy van otthoni elkülönítésben. A 14 nap lejártával az elmúlt napokban 63-an „szabadultak” karanténból, 397-en pedig az otthoni elkülönítés szigorától menekültek meg. Az Időseinkért program keretéből 49-en igényelték a polgármesteri hivatal szolgáltatását – közölte a számszerű tényeket Ráduly Róbert Kálmán polgármester, bizottsági elnök.

A 8-as számú katonai rendelet értelmében ma a Caritas öt ápolója vonul be az általuk működtetett öregotthonba, az ők ellátási költségeit a városháza biztosítja.

A polgármesteri hivatal a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is kisegíti két mosógéppel és két szárítógéppel, amelyek a védőöltözetek tisztításához szükségesek. A hivatalnak ugyanakkor nem áll módjában javítani vagy cserélni azokat a lépcsőházi kézfertőtlenítő-adagolókat, amelyeket máris megrongáltak – több ilyen bejelentés is érkezett. Ezek pótolásának feladata a lakástulajdonosi társulásokra hárul.

A polgármester továbbá elmondta: a báránykereskedés az ortodox nagyhét alatt – ezen a héten – is folytatódik, a múlt hetihez képest üresen maradó standokat pedig tejtermékeket árusító csíki termelők foglalják el.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA