HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELŐSEGÍTIK AZ ÉLELMISZER-ELLÁTÁS KÖNNYÍTÉSÉT


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság március 16-i ülésén három határozatot és két elvi döntést hozott. A legfőbb fejlemények a lakossági élelmiszer-ellátás könnyítését segítik elő.

A bizottság mai üléséről Ráduly Róbert Kálmán, a bizottság elnöke, Csíkszereda polgármestere sajtótájékoztatón számolt be.

Az első határozatban rögzítették, hogy valamennyi kommunikációs csatornán felhívják a figyelmet az őszinteségre: rendkívül fontos, hogy a külföldről érkezők bevallják, hogy pontosan honnan jönnek, megelőzve ezáltal a gondatlan továbbfertőzést.

A második határozat megerősítette a városháza hivatali ügyfélfogadásának felfüggesztését. Pontosították, hogy az anyakönyvi hivatalban telefonos ügyfélfogadás során (tel.: 0743–058577) gyorsított eljárásban történik a születési és a halotti anyakönyvezés, a polgári esküvőkre azonban új kérelmeket beláthatatlan ideig nem hagynak jóvá. Az előjegyzetteket a Mikó-vár udvarán tartják, és csakis előzetesen regisztrált felnőttek jelenlétében.

A harmadik határozat vonatkozik az élelmiszer-ellátásra. A polgármester két intézkedést is országos premiernek nevezett: a viszonylag zárt élelmiszerpiacot nyílt térre, a megyeháza oszlopcsarnokába költöztették hétfőtől – itt árulhat a bérleti szerződésben álló hét kereskedő –, a Harmopan Rt. jóvoltából pedig rövidesen mozgó járművekből árulják majd a friss péktermékeket. A mobil boltok programját nemsokára közzéteszik, és a – tömegközlekedés felfüggesztésével „használaton kívülivé” vált – buszmegállókból árusítják a termékeket. Elfogadták ugyanakkor a Csíki Nest folyamodványát is: a Fészekben a tervezett március 19-i időpontban megnyílhat az élelmiszeri áruház, illetve egy gyógyszertár.

A bizottság ugyanakkor felkéri a nagyáruházakat, hogy találjanak megoldást a vásárlóközönség szabályozott beengedésére, ugyanakkor sürgetik az iskolai oktatásnak a virtuális eszköztárral való mihamarabbi megszervezését és újraindítását.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA