HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

TANINTÉZMÉNYEK TÖREKVÉSEIT KAROLJÁK FEL


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a február 21-i soron kívüli ülésén három tanintézmény javára csoportosított át összegeket, és jóváhagyta a szándéknyilatkozatát egy telekvásárlásnak: az Eco-Csík gépparkjának, műhelyeinek költöznie kell, ezért az ipari zónában vásárolnának új telket a cég számára.

Az Aranyalma Napközi Otthon felújítása miatt a Petőfi Sándor Általános Iskola Aranyalmába járó nulladikos diákjai más épületekbe kényszerülnek, és az ezt lehetővé tevő terembér fedezésére 4000 lejt ítélt a városháza a Petőfi iskolának. A Napocska óvoda egyre sürgősebb tetőjavítására 57 000 lejt csoportosítottak át a polgármesteri hivatal javítási alapjából az óvoda javára. Ugyanakkor 25 000 lejjel támogatják a költő nevét 30 évvel ezelőtt felvett József Attila Általános Iskolát abban a szándékában, hogy az ünnepi évben József Attila-szobrot állítsanak.

Mindemellett – az Eco-Csík Kft. többségi tulajdonosaként – az önkormányzat kinyilvánította, hogy meghirdetik a szándékot egy, a nyugati ipari övezetben 3000–6000 négyzetméteres, kövezett vagy aszfaltozott udvarral, valamint szerelőműhelynek, garázsnak megfelelő építményekkel rendelkező terület megvásárlását a cég számára. Az Eco-Csík gépei és műhelyei ugyanis jelenleg a Goscom-udvaron találhatók, és a következő években – a mobilitási stratégia mentén – ezen a területen alakítják ki az autóbusztelephelyet, a szerelőműhelyeket és az üzemanyag-töltőállomást.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA