HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

TERÜLETVÁSÁRLÁS SZABADIDŐKÖZPONT LÉTESÍTÉSE CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Önkormányzata 2019. december 13-i soron kívüli ülésén jóváhagyta egy 12 430 négyzetméteres terület megvásárlását a Tudor negyed szomszédságában, azzal a céllal, hogy szabadidőközpontot hozzon létre.

Mint a határozattervezet indoklásában áll, a Tudor negyedben jelenleg nincs nagyobb kiterjedésű, rendezett zöldövezet. Az önkormányzat ezért meghirdette: legalább egyhektáros belterületet vásárol a lakónegyed térségében. A felhívásra beérkezett két ajánlat közül a Bérc határrészen elhelyezkedő, a Suta sétány közelében levő 12 430 négyzetméteres terület megvásárlása mellett döntöttek. Az ingatlan ára 885 300 lej. Az elképzelés szerint a következő években sportpályákat, játszótereket, zöldövezeteket alakítanak ki a helyszínen, növelve ezáltal a Pacsirta, a Nárcisz, a Suta sétány, valamint a Fenyő utca lakóinak életminőségét.

A mai önkormányzati ülésen ugyancsak sürgősséggel módosítottak öt korábbi határozatot, mert a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) résztámogatott csíkszeredai projektek közül öt esetében (Zsögöd II utca felújítása, Kalász negyedi parkolók létesítése, az észak-déli terelőút megvalósítása, a Nagy István Művészeti Középiskola, illetve a Petőfi Sándor Általános Iskola sporttermének építése) a kormány folyósítaná a támogatások egy részét. Erre az öt projektre egyébként t0bb mint 31 millió lejt biztosítanak központi költségvetésből. Az összértékük 60,3 millió lej, a különbözetet a város saját forrásaiból fedezi.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA