HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELSZÁLLÍTJÁK A KÖZTERÜLETEKEN RAKTÁROZOTT GAZDÁTLAN JÁRMŰVEKET


A rendezettebb városkép érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai november folyamán 35 elhagyott vagy gazdátlan autót azonosítottak Csíkszereda közterületein. Felszólítás és levélben való értesítés után négy autót a napokban elszállítottak. Ezúton is kérjük az érintetteket, gondoskodjanak a tulajdonukban levő autók elszállításáról.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala novemberben három rendben feltérképezte a közterületen raktározott, elhagyott, gazdátlannak tűnő autókat, és összesen 35 gépjárművet azonosított. Első körben felszólítást tűzött ki ezeknek a szélvédőjére, rendszám alapján pedig a rendőrség segítségével azonosították a tulajdonosokat. Második lépésben levélben fordultak a tulajdonosokhoz, és ha ekkor sem szállították el a közterületet foglaló járművüket, akkor polgármesteri rendelet értelmében gazdátlannak minősítették az autókat, és elszállíttatták a városi kertészet Jókai Mór utca 1. szám alatti székhelyére. 

Az első rendben azonosított hat autó közül néggyel éppen ez történt, a második körben „leleplezett” 15 autó tulajdonosainak többsége azonban hallgatott a felszólításra: 11 autó már nincs közterületen.

Amennyiben az autókat a polgármesteri hivatalnak kell elszállíttatnia, a gépjármű-tulajdonos csak bírság fejében válthatja ki az autóját, és ha ezt nem teszi meg 10 napon belül, az autó a városháza tulajdonába kerül és értékesítik.

Kérjük a városlakókat, hogy a nem használt autókat ne közterületen raktározzák, mert ezzel rontják a városképet, esetenként pedig parkolóhelyeket foglalnak. Tegyünk közösen azért, hogy a városképünk egyre rendezettebbé váljon!

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA