HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ÉV EGYIK LEGRANGOSABB ZENEI ESEMÉNYE CSÍKSZEREDÁBAN


Több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenynek ad otthont október 21-én, hétfőn 20 órától a Szent Ágoston-templom. A Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának közös fellépésében elhangzó Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium páratlan zenei élményt ígér. A Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának társszervezésében megvalósuló rendezvényre a belépés díjtalan.

A két társulat közel 140 fős küldöttséggel érkezik – az 1956-os események tiszteletére szervezett közös erdélyi turnéjuk keretében – Csíkszeredába, és kétrészes koncerttel teszi felejthetetlenné azt estet a komolyzene kedvelői számára.

Az első részben a Magyarországról érkező Magyar Nemzeti Énekkar előadásában hallgathatunk magyar szerzők által jegyzett kórusműveket – köztük Bartók Béla- és Kodály Zoltán-darabokat is. Vezényel: Somos Csaba.

A második részben Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét adja elő a Magyar Nemzeti Énekkar a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának kíséretében, a turné kezdeményezőjének, Horváth József karnagynak a vezényletével. A tenorszólót Pataki Adorján énekli.

Mivel a Szent Ágoston-templom körül átfogó lakónegyed-felújítás van folyamatban, és gépkocsival megközelíthetetlen a helyszín, célszerű időben elindulni a hangversenyre.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA