chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A HELYI RONCSAUTÓPROGRAM: FOLYAMATBAN A SZERZŐDÉSKÖTÉSEK

Roncsauto

FRISSÍTÉS (2024. MÁRCIUS 19.): Szerződéskötési fázisba jutott a Környezetvédelmi Alap (Administrația Fondului pentru Mediu – AFM) által meghirdetett 2023-as Helyi roncsautóprogram! A pozitívan elbírált jelentkezések szerződéseit előkészítettük, és várjuk a sikeres pályázókat személyesen aláírásra Csíkszereda Városháza 12-es irodájába (Vár tér, hétfő-csütörtök: 8-12 óra, 13-16 óra; péntek: 8-12 óra).


Csíkszereda Városháza lezárta a Helyi roncsautóprogramra benyújtott pályázatok elbírálását. Pozitív elbírálás esetén az első lépés a finanszírozási szerződés aláírása a városházával, az autó megsemmisítése csak ezután következik. A finanszírozási szerződéseket előkészítette a Városháza, a Környezetvédelmi Alap (AFM) átutalta a kifizetésre szánt összeget, ezzel elkezdődött a szerződéskötések fázisa.

  

Csíkszeredában összesen 134-en nyújtottak be iratcsomót a Helyi roncsautóprogram kiírására válaszolva. Az iratcsomók kiértékelésének eredményét ide kattintva olvashatják.

FONTOS! Pozitív elbírálás esetén a kérelmezőnek első lépésben finanszírozási szerződést kell kötnie a városházával. A Városháza előkészítette a szerződést, és e-mailen is értesíti a kérelmezőket, hogy mikor vehetik át személyesen a 12-es irodából. A pályázó a szerződéssel, a törzskönyvvel, a forgalmi engedéllyel (talon) és a személyi igazolvánnyal jelentkezhet a begyűjtőnél (Remat), és ekkor kaphatja kézhez a megsemmisítési bizonylatot (certificat de distrugere). Előjegyzést követően a megsemmisítési bizonylattal, az autó eredeti irataival és a két rendszámmal a gépjármű-nyilvántartónál kell folyamodnia a járműtörlési bizonylatért (bővebb információk itt).

Utolsó lépésként szükséges a két bizonylatot eljuttatni a Városházára, majd ezt követően megtörténik a kifizetés.

A negatív elbírálást nyilván nem követi semmiféle folyamat.

Roncsauto