chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Nem akarok – Nemes Nagy Ágnes 100

irodalmi est zene koncertszínházi előadás
calendar
Csíki Mozi
Esemenyek 2022 Dec Nemes Nagyagnes

Száz éve született Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, esszéíró, műfordító, pedagógus, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alkotója. 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum az ő születésének századik évfordulója tiszteletére centenáriumi évet hirdetett.

Ennek a kiemelt évnek a keretében valósul meg a Nem akarok című, Nemes Nagy Ágnes életét bemutató koncertszínházi előadás, melynek rendezője és szereplője Vecsei H. Miklós színművész, zeneszerzője Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, énekese a Nemes Nagy Ágnest megszemélyesítő Hegedűs Bori, narrátora Juhász Anna irodalmár.

A Nem akarok egy meghitt, zenére fogalmazott életmű négy hangra komponálva, ahol nemcsak egy XX. századi, meghatározó irodalmi életút elevenedik fel, de közelebb léphetünk barátságok, versek, irodalmi művek és emberi döntések hátteréhez, míg dalként kedvenc Nemes Nagy Ágnes verseink csendülnek fel.

Résztvevők: Tempfli Erik, Hegedűs Bori, Vecsei H. Miklós, Juhász Anna

Szerkesztő: Juhász Anna

Színpadra alkalmazta: Horváth Panna

Időtartam: 65 perc

Az előadás fotóit Fejér János fotográfus készítette.

Az előadás a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg.

???? Jegyek elérhetőek a Csíki Mozi jegypénztárában. A jegypénztár nyitvatartása: hétfő 11.00−13.00, kedd−szerda 10.00−13.00, csütörtöktől vasárnapig 16.00−20.30. 

???? Online jegyek válthatóak a www.bilete.ro/csikszereda/csiki-mozi oldalon. 

Esemenyek 2022 Dec Nemes Nagyagnes