ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

MIERCUREA CIUC SPUNE NU CUMPĂRĂTURILOR PESTE MĂSURĂ


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc în şedinţa de astăzi, 18 mai 2020 a hotărât reîntoarcerea la restricţiile anterioare, în ceea ce priveşte maximalizarea numărului clienţilor în hipermarketurile şi în toate magazinele din municipiu.

Hotărârea nu a fost luată din cauza răspândirii în zona Ciuc al noului coronavirus. Motivul este împiedicarea aglomeraţiei în magazine, conform experienţelor de la sfârşitul de săptămână, când cetăţenii cu atitudine iresponsabilă s-au aglomerat în magazinele centrului comercial Nest Ciuc (şi nu numai).

Preşedintele comisiei, primarul Ráduly Róbert Kálmán a declarat, ca începând din data de 19 mai 2020 toate hipermarketurile şi magazinele trebuie să asigure intrarea controlată a clienţilor, în caz contrar vor fi închise. De asemenea deschiderea oricărei terase poate duce la anularea autorizaţiei de funcţionare a localului – a subliniat Ráduly.

Totodată a confirmat, că în data de 20 mai 2020 Primăria va organiza târgul legumelor şi a fructelor în vecinătatea Arenei Erőss Zsolt.

În momentul de faţă 40 de pacienţi sunt trataţi cu noul coronavirus în cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Miercurea Ciuc. Totuşi, nu este loc de panică, însă este loc de atitudine, de simţul răspunderii, simţul măsurii şi respectarea regulilor de distanţare socială – a rezumat primarul.

[înapoi]

Ofertă de programe

IAN HENRIC AL IV-LEA – spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Csíky Gergely
24
IAN TERMINATOR: DARK FATE – proiecţie de film
15
DEC AREST – proiecţie de film
13
DEC LA GOMERA – proiecţie de film
13
DEC MO – proiecţie de film
12

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO