ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

MĂSURI PENTRU FACILITAREA ASIGURĂRII ALIMENTAŢIEI PUBLICE


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, în şedinţa din data de 16 martie 2020 a aprobat trei hotărâri pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Preşedintele comitetului, primarul municipiului Miercurea Ciuc Ráduly Róbert Kálmán a rezumat noutăţile în cadrul unei conferinţe de presă.

Prima hotărâre stabileşte informarea pe toate căile de comunicare a cetăţenilor despre necesitatea sincerităţii: este extrem de important, ca cetăţenii, care vin acasă din străinătate să declară locaţia exactă de unde vin.

A doua hotărâre aprobă suspendarea programului cu publicul la Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc. Precizează, că Compartimentul stare civilă efectuează registrările naşterilor şi a deceselor prin registrare prealabilă telefonică (tel.: 0743–058577), iar cununiile civile vor fi ţinute în curtea Cetăţii Mikó, numai în prezenţa adulţilor înregistraţi.

A treia hotărâre conţine măsuri cu scopul de a facilita asigurarea alimentaţiei publice.

Piaţa agroalimentară se va muta sub arcada sediului Consiliului Judeţean Harghita, şi cu ajutorul S.C. Harmopan S.A., produsele de panificaţie vor fi oferite şi din autoutilitare speciale mobile, în staţiile de autobuze. De asemenea, în data de 19 martie în complexul comercial Nest Ciuc se va deschide un supermarket alimentar şi o farmacie.

Totodată, comitetul propune comercianţilor de a reglementa intrarea clienţilor în supermarketuri, şi sugerează reorganizarea şi reînceperea educaţiei şcolare prin mijloacele virtuale.

 

[înapoi]

Ofertă de programe

IAN HENRIC AL IV-LEA – spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Csíky Gergely
24
IAN TERMINATOR: DARK FATE – proiecţie de film
15
DEC AREST – proiecţie de film
13
DEC LA GOMERA – proiecţie de film
13
DEC MO – proiecţie de film
12

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO