ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

CONCURS DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEŞEURILOR


Cu scopul de a reduce cantitatea deşeurilor şi a educării în spiritul conservării/protejării naturii, firma de salubrizare Eco-Csík S.R.L. – în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc – a anunţat un concurs inter-şcolar de colectare selectivă a deşeurilor. Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul trecut, elevii colectând aproape 15 tone de deşeuri reciclabile. În acest an, la acţiune au aderat şi grădiniţe.

Şcolile, liceele, grădiniţele aflate pe aria de deservire a firmei au primit deja invitaţia şi formularul de înscriere, şi au posibilitatea de înscriere până la 27 februarie. Concursul începe în data de 2 martie şi durează aproape trei luni, până la 29 mai. Elevii şi preşcolarii pot preda deşeuri din material plastic, hârtie/carton, metal şi sticlă. Deşeurile vor fi adunate în saci sau recipienţi asigurate de către firma Eco-Csík, iar câştigătorii vor fi stabiliţi după cantitatea colectată în proporţie cu numărul elevilor/preşcolarilor din insituţii.

Cele mai harnice şcoli, licee sau grădiniţe vor fi premiate cu recipiente mari, exterioare de colectare a deşeurilor, iar toate instituţiile participante vor primi pubele sau coşuri de gunoi pentru folosinţă interioară.

[înapoi]

Ofertă de programe

IAN HENRIC AL IV-LEA – spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Csíky Gergely
24
IAN TERMINATOR: DARK FATE – proiecţie de film
15
DEC AREST – proiecţie de film
13
DEC LA GOMERA – proiecţie de film
13
DEC MO – proiecţie de film
12

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO