ÎN AŞTEPTAREA OBSERVAŢIILOR: REAMENAJAREA PIEŢEI GÁL SÁNDOR


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a organizat în data de 14  februarie 2019 dezbatere publică la care a fost prezentat şi supus dezbaterii studiul de fezabilitate al reamenajării pieţei Gál Sándor, incluzând parcările, spaţiul verde şi terenul de joacă.

[mai departe]

DEZBATERE PUBLICĂ DESPRE REABILITAREA PIEŢEI GÁL SÁNDOR


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc organizează dezbatere publică pentru prezentarea proiectului privind Amenajarea locurilor de parcare, drum de acces şi alei pe piaţa Gál Sándor. Dezbaterea va avea loc în data de 14 februarie 2019, joi, de la ora 17.00 în sala de şedinţă a Primăriei.

[mai departe]

ZIUA DE 24 IANUARIE ESTE ZI LIBERĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă pe lista zilelor libere legale din Codul muncii. În data menţionată Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

[mai departe]

SĂ ÎNTÂMPINĂM ÎMPREUNĂ NOUL AN!


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc invită cu drag toţi locuitorii şi oaspeţii municipiului în Piaţa Libertăţii pe 31 decembrie 2018, în noaptea dintre ani, ca să ne luăm bun rămas de la anul ce trece şi să întâmpinăm anul care vine împreună, în comunitate, în feeria de lumini a focului de artificii.

[mai departe]

PLATA IMPOZITELOR: INFORMAŢII UTILE


Municipiul Miercurea Ciuc aduce la cunoştiinţa contribuabililor că:

 

  • vineri, 28 decembrie casieria Primăriei va sta la dispoziţia contribuabililor numai până la ora 9.00;
  • încasarea obligaţiilor de plată reprezentând impozite şi taxe locale datorate pe anul fiscal 2019 se va efectua – conform planurilor – începând cu data de 7 ianuarie 2019. Începând cu data de 3 ianuarie 2019 se pot achita doar obligaţiile de plată restante, amenzile, taxele judiciare de timbru şi alte taxe de locale;

[mai departe]

ORICINE POATE URMĂRI TRASEUL UTILAJELOR DE DESZĂPEZIRE


Cinci utilaje ale societăţii Eco-Csík srl., însărcinată cu deszăpezirea oraşului au fost înzestrate cu sistem de localizare prin satelit, astfel ca oricine să poată afla în timp real locul în care acestea îşi desfăşoară activitatea.

[mai departe]

CAMPIONAT NAŢIONAL DE ÎNOT ÎN BAZIN SCURT DE 25 METRI


În perioada 21–25 noiembrie piscina Csíki Csobbanó din municipiul nostru va găzdui Campionatul Naţional de Înot în bazin scurt de 25 metri. Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Primăria Municipiului Miercurea Ciuc în colaborare cu clubul sportiv VSK Csíkszereda. Sunt aşteptaţi circa 70 de cluburi de profil din toată ţara, cu peste 300 de sportivi care vor participa la competiţie într-una dintre categoriile de vârstă: juniori, cadeţi, seniori.

[mai departe]

PREZENTAREA PUBLICĂ A PLANULUI DE MOBILITATE URBANĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc anunţă publicul interesat, că miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 17.00, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc are loc prezentarea publică a planului de mobilitate urbană durabilă, respectiv a planurilor de modernizare a staţiei de autobuz şi a transportului public local.

Aşteptăm locuitorii interesaţi!

 

SPRIJIN FINANCIAR ACORDAT PERSOANELOR PESTE 65 DE ANI PENTRU CONSUMUL DE APĂ CALDĂ


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc – în cadrul şedinţei ordinare din 28 septembrie 2018 – a aprobat Hotărârea nr. 254/2018 privind acordarea unui sprijin financiar de maxim 40 lei / persoană pentru consumul de apă caldă persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani. Preşedinţii, administratorii asociaţiilor de proprietari sunt invitaţi să se prezinte la sediul Primăriei, camera 44 (Biroul de relaţii cu publicul) în vederea preluării formularelor de solicitare începând cu data de 10 octombrie 2018.

[mai departe]

REFERENDUM PENTRU REDEFINIREA FAMILIEI ÎN CONSTITUŢIE


Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot.

Circumscripţiile de votare şi numele străzilor ce aparţin de acestea poate fi consultată AICI.

AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE PENTRU SEZONUL RECE 2018–2019


Biroul Social din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc din data de 15 septembrie 2018 primeşte cererile pentru ajutorul de încălzire pentru perioada noiembrie 2018 – martie 2019. Consumatorii care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei acordat din bugetul de stat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

[mai departe]

FESTIVALUL CINEMATOGRAFIC AL ŢINUTULUI SECUIESC – FILMSZEREDA, EDIŢIA A 2-A


În a doua şi a treia săptămână a lunii septembrie, în viaţa culturală a oraşului, atât rolul principal, cât şi cel secundar va fi al cinematografiei. Aproape simultan cu instituţiile de învăţământ, îşi deschide porţile şi Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc. În cadrul celei de a doua ediţii Filmszereda, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze peste treizeci de filme în cinematograful „Csíki Mozi”, în perioada 11–22 septembrie.

[mai departe]

PREVAR, CASTIGATOR DE ETAPA, TANOVITCHII LIDER


Rutierii de la Team Novak au reusit si astazi un final foarte bun, reusind sa plaseze doua dintre ciclisti pe podiumul etapei secunde al Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc. Startul etapei a avut loc la Sfantu Gheorghe, iar sosorea la Odorheiu Secuiesc, dupa ce rutierii au trecut prin Miercurea Ciuc si Gheorgheni.

[mai departe]

VICTORIE PENTRU TEAM NOVAK


Stranierul noul venit al echipei continentale Team Novak, ucraineanul Yehor Dementyev a castigat prima etapa al Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc, editia a 12-a. Etapa Castelelor a pornit de la Sfantu Gheorghe, iar imediat dupa start au avut loc mai multe atacuri. Unul dintre acestea a si reusit, mai mult, unul dintre figari a ajuns acasa, castigand etapa.

[mai departe]

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2018

licitaţie publică deschisă cu strigare


 

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea temporară a domeniului public pentru comercializarea alimentelor, respectiv pentru parcuri distractive.

[mai departe]

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2018

Dispoziţia primarului


Organizarea şi desfăşurarea manifestării Zilele Municipiului Miercurea Ciuc este reglementată prin dispoziţia primarului. Actul administrativ dispune instituirea măsurilor speciale privind locul de desfăşurare a manifestării, accesul vehiculelor, desfăşurarea actelor şi faptelor de comerţ şi a altor activităţi, respectiv atribuţiile instituţiilor implicate şi colaborarea dintre acestea. Anexa acestei dispoziţii cuprinde şi procedura privind închirierea temporară prin licitaţie publică deschisă cu strigare a unor terenuri din domeniul public.

[mai departe]

FESTIVALUL GASTRONOMIC „SZÉKELY ÍZEK GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL”

Anunţ de participare


În cadrul Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc în perioada 3–5. august 2018 va avea loc a doua ediţie a Festivalului Gastronomic „SZÉKELY ÍZEK Gasztronómiai Fesztivál”.

Locul de desfăşurare a evenimentului: parcarea din spatele Universităţii Sapientia şi str. Mihail Sadoveanu.

[mai departe]

COMPETIŢIE DE ÎNOT PENTRU AMATORI DE ZILELE MUNICIPILUI MIERCUREA CIUC


Din 23 iulie încep deja înscrierile la tradiţionala Competiţie de înot pentru amatori, organizată cu ocazia Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc. La concursul care va avea loc în data de 3 august, cu începere de la orele 15.00 la piscina "Csíki Csobbanó", sportivii vor lua startul în patru stiluri de bază.

[mai departe]

ANUNŢ

Oportunitate de colaborare în realizarea ofertei Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc


În primul sfârşit de săptămână al lunii august locuitorii oraşului şi cei din împrejurimi vor avea parte şi în acest an de cinci zile pline de surprize, de un şir de programe utile şi atractive care asigură o adevărată destindere şi distracţie excelentă. Potrivit caracterului său pe care l-a căpătat în atâţia ani, Zilele Municipiului Miercurea Ciuc, organizată de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc în perioada 1–5 august 2018, reprezintă mai degrabă un eveniment obştesc, sărbătoare a oraşului decât un festival. Astfel evenimentele cuprinse în program se bazează şi în 2018 pe valorile locale.

[mai departe]

MARATONUL SECUIESC TUŞNAD

Regulament


Municipiul Miercurea Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, Asociaţia Siculus Alpin şi CSM Miercurea Ciuc organizează pentru a 17-a Maratonul Secuiesc Tuşnad.

[mai departe]

REŢEA PENTRU ANTREPRENORIATE SOCIALE DE SUCCES

Proiect internaţional pentru localităţi înfrăţite


Ţelul primordial al proiectului iniţiat de oraşul Gyula (Ungaria) pentru perioada 2017-2018 este de a conştientiza un public cât mai larg asupra rolului antreprenoriatelor cu activitate socială, de a oferii informaţii având caracter local şi european despre funcţionarea acestor organizaţii.

[mai departe]

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ 2018


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc s-a desfăşurat în perioada 4–12 iunie 2018. Pentru cele 36 locuri disponibile pentru anul şcolar 2018/2019 au fost depuse 69 de cereri.

[mai departe]

FESTIVALUL TRES COURT LA MIERCUREA CIUC


4 minute. 4 minute este o clipă sau o eternitate. 4 minute este durata în care lumina ajunge de la Pământ pe Marte. 4 minute e prea puţin pentru un cântec bun, şi prea mult pentru o piesă proastă. 4 minute este sigura regulă a Festivalului internaţional Très Court, variabila comună a marii diversităţi de producţii audiovizuale selectate.

[mai departe]

EXERCIŢII DE TRAGERI ÎN LUNA IUNIE


Conform înştiinţării Unităţii Militare nr. 01101, în conformitate cu Planul Pregătirii pentru Luptă, în luna iunie, în perioadele 5–7., 12–14., 19–21., 26–28. între orele 08.00–24.00 se execută trageri în Poligonul de Garnizoană Miercurea Ciuc.

[mai departe]

ÎNSCRIERI LA CREŞA DIN MIERCUREA CIUC

Anul şcolar 2018 / 2019


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc se va desfăşura în perioada 4–12 iunie 2018.

Părinţii trebuie să depună dosarul cu cererea tipizată şi toate actele necesare înscrierii copiilor la sediul Creşei din Miercurea Ciuc (str. Mihail Sadoveanu nr. 1), în zilele lucrătoare din perioada de mai sus, între orele 8.00–14.00.

 

[mai departe]

PELERINAJ DE RUSALII LA ŞUMULEU CIUC - 2018

Informaţii utile


Dispoziţia primarului

LISTA DE PRIORITATE PENTRU ACORDAREA LOCUINŢEI ANL – 2018


După data limită din 28 februarie a depunerii dosarelor de către solicitanţii de locuinţe, comisia socială de analiză a procedat la studierea dosarelor pe baza Criteriilor - cadru pentru stabilirea  ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, aprobat prin Hotărârea nr. 165 / 2016.

[mai departe]

TRANSCRIEREA CERTIFICATELOR/EXTRASELOR DE STARE CIVILĂ

pentru cetăţenii din Republica Moldova şi Ucraina


Cetăţenii care au redobândit sau cărora li s-a acordat cetăţenia română în temeiul art. 10 şi 11 din Legea nr. 21/1991 şi care nu au avut niciodată domiciliul în România pot depune cererile privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă NUMAI pe bază de programare la nr. de tel.: +40 266 315 120 / 107 între orele 9.00–10.00.

REPARTIZAREA LOCUINŢELOR ANL


Municipiul Miercurea Ciuc anunţă pe cei interesaţi că în perioada 1–28 februarie 2018 se depun dosarele împreună cu documentele justificative în vederea înscrierii pe lista de prioritate a locuinţelor destinate închirierii pentru tineri, construite de A.N.L.

[mai departe]

ZIUA DE 24 IANUARIE ESTE ZI LIBERĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă pe lista zilelor libere legale din Codul muncii. În data menţionată Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

EXTRASELE DE HOTĂRÂRE DE EXPROPRIERE – AMENAJAREA DRUM DE OCOLIRE TRONSON SUD-NORD


În baza prevederilor art. 20 din Legea nr. 255/2010 Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc a aprobat prin Hotărârea nr. 264/2017 exproprierea pentru cauză de utilitate publică a unor imobile necesare realizării lucrărilor de interes public: ,,Amenajarea drum de ocolire tronson sud-nord”.

[mai departe]

SĂ ÎNTÂMPINĂM ÎMPREUNĂ NOUL AN!


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc invită cu drag toţi locuitorii şi oaspeţii municipiului în Piaţa Libertăţii pe 31 decembrie 2017, în noaptea dintre ani, ca să ne luăm bun rămas de la anul ce trece şi să întâmpinăm anul care vine împreună, în comunitate, în feeria de lumini a focului de artificii.

[mai departe]

PLATA IMPOZITELOR: INFORMAŢII UTILE


Municipiul Miercurea Ciuc aduce la cunoştiinţa contribuabililor că:

 

  • vineri, 29 decembrie casieria Primăriei va sta la dispoziţia contribuabililor numai până la ora 9.00;
  • încasarea obligaţiilor de plată reprezentând impozite şi taxe locale datorate pe anul fiscal 2018 se va efectua începând cu data de 8 ianuarie 2018. Începând cu data de 3 ianuarie 2018 se pot achita doar obligaţiile de plată restante, amenzile, taxele judiciare de timbru şi alte taxe de locale;

[mai departe]

EXERCIŢII DE TRAGERI ÎN LUNA NOIEMBRIE


Conform înştiinţării Unităţii Militare nr. 01101, în conformitate cu Planul Pregătirii pentru Luptă, în luna noiembrie, în perioada 9., 14–16., 21–23.,  între orele 08.00–24.00 se execută trageri în Poligonul de Garnizoană Miercurea Ciuc.

[mai departe]

1 NOIEMBRIE – ZI LIBERĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că ziua 1 noiembrie este zi liberă, conform contractului colectiv de muncă. În data menţionată Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

[mai departe]

SERATE MUZICALE ÎN CINEMATOGRAFUL CSÍKI MOZI


Luna noiembrie este luna pianului, al pianului proaspăt-cumpărat de municipiul Miercurea Ciuc, care şi-a găsit locul bine-meritat în Cinematograful Csíki Mozi. Suita de concerte dedicate pianului, având şi scopul de a inaugura în mod demn preţiosul instrument, va include patru ocazii când pianişti (şi nu numai) renumiţi vor delecta publicul meloman.

[mai departe]

COMEMORAREA REVOLUŢIEI DIN 1956


Cu ocazia aniversării a 61 de ani de la izbucnicrea revoluţiei maghiare din 1956, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc organizează suita de evenimente comemorative în ziua de 23 octombrie 2017 după următorul program:

[mai departe]

PROCEDURA DE EXPROPRIERE A IMOBILELOR – PROPRIETARII SUNT AŞTEPTAŢI PÂNĂ LA SFÂRŞITUL LUNII


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în calitate de expropriator conform Legii nr. 255/2010, a aprobat prin Hotărârea nr. 264/2017 exproprierea pentru cauză de utilitate publică a unor imobile necesare realizării lucrărilor de interes public „Amenajarea drum de ocolire tronson sud-nord”, astfel a declanşat procedura de expropriere. Comisia de verificare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale invită şi pe această cale proprietarii imobilelor să se prezinte la sediul Municipiului Miercurea Ciuc (P-ţa Cetăţii nr. 1, camera 103) până la data de 31 octombrie 2017, şi să depună actele care atestă dreptul de proprietate sau alt drept real asupra imobilelor supuse exproprierii, cum ar fi: extras de cartea funciară, sau copie după titlu de proprietate, certificat de moştenitor, copie după carte de identitate şi numărul de cont bancar.

[mai departe]

ALARMARE PUBLICĂ ÎN PRIMA ZI DE MIERCURI A FIECĂREI LUNI


În conformitate cu  prevederile Ordinului domnului Inspector General al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 21856 / 2017, privind capabilităţile actuale  destinate transmiterii mesajelor de înştiinţare a autorităţilor şi de alarmare a populaţiei, antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va organiza şi desfăşura antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00–11.00.

[mai departe]

AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE PENTRU SEZONUL RECE - 2017–2018


Biroul Social din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc este deja pregătit pentru primirea cererilor privind ajutorul de încălzire pentru perioada noiembrie 2017 – martie 2018. Consumatorii care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei acordat din bugetul de stat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

[mai departe]

BILETE PENTRU FILMSZEREDA – FESTIVALUL CINEMATOGRAFIC AL ŢINUTULUI SECUIESC


Avem două ştiri importante şi de bun augur pentru publicul cinefil: programul Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc “Filmszereda”este finalizat, iar vânzarea on-line de bilete pentru eveniment a început deja. Pe scurt: zece zile de cultură cinematografică, 26 de filme pe placul tuturora, iar de jur împrejurul Cinematografului Csíki Mozi o piaţetă de festival.

[mai departe]

INFORMARE METEO


Conform înştiinţării primite din partea ISU Harghita în perioada 19 septembrie ora 17.00 şi 21 septembrie ora 23.00 vremea în regiunea noastră şi judeţul Harghita va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină.

DESCHIDERE CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ


Datorită faptului că după adoptarea legii privind salarizarea unitară a bugetarilor s-au modificat salariile şi din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, conducerea municipiului consultând şi având asentimentul colegilor din primărie, a decis să schimbe orarul de lucru săptămânal.

[mai departe]

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE

Zilele Municipiului Miercurea Ciuc


Începând cu data de 4 august 2017, vineri orele 8.00 până la 6 august, duminică, orele 24.00 se interzice traficul rutier şi parcarea autovehiculelor pe următoarele străzi:

[mai departe]

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2017

Dispoziţia primarului


Organizarea şi desfăşurarea manifestării Zilele Municipiului Miercurea Ciuc este reglementată prin dispoziţia primarului. Actul administrativ dispune instituirea măsurilor speciale privind locul de desfăşurare a manifestării, accesul vehiculelor, desfăşurarea actelor şi faptelor de comerţ şi a altor activităţi, respectiv atribuţiile instituţiilor implicate şi colaborarea dintre acestea. Anexa acestei dispoziţii cuprinde şi procedura privind închirierea temporară prin licitaţie publică deschisă cu strigare a unor terenuri din domeniul public. 

 

[mai departe]

FESTIVALUL CARTOFULUI 2017

Termen de înscriere: 25 iulie 2017


În 2001 când acest eveniment a fost organizat pentru prima oară, aceasta părea un simplu concurs gastronomic în care în cele mai multe ceaune ale echipelor concurente se clocotea încă doar tocană de cartofi. Pe parcursul anilor însă acest eveniment şi-a format un cadru bine-definit, în care distracţia şi construirea comunităţii se îmbină în mod armonios.

[mai departe]

MARATONUL SECUIESC "APEMIN TUŞNAD"

Regulament


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, Asociaţia Siculus Alpin şi CSM Miercurea Ciuc organizează pentru a 16-a  Maratonul Secuiesc Apemin Tuşnad. 

[mai departe]

ANUNŢ

privind participarea la evenimentul FESTIVALUL GASTRONOMIC „SZÉKELY ÍZEK GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL”


În cadrul Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc în perioada 4–6. august 2017 va avea loc prima ediţie a Festivalulul Gastronomic „SZÉKELY ÍZEK Gasztronómiai Fesztivál”.

Locul de desfăşurare a evenimentului: parcarea din spatele Universităţii Sapientia şi str. Mihail Sadoveanu.

[mai departe]

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC

Oportunitate de colaborare în realizarea ofertei Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc


În primul sfârşit de săptămână al lunii august locuitorii oraşului şi cei din împrejurimi vor avea parte şi în acest an de patru zile pline de surprize, de un şir de programe utile şi atractive care asigură o adevărată destindere şi distracţie excelentă. Potrivit caracterului său pe care l-a căpătat în atâţia ani, Zilele Municipiului Miercurea Ciuc, organizată de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc în perioada 3–6 august 2017, reprezintă mai degrabă un eveniment obştesc, sărbătoare a oraşului decât un festival. Astfel evenimentele cuprinse în program se bazează şi în 2017 pe valorile locale.

 

 

[mai departe]

LISTA COPIILOR CARE AU FOST ÎNSCRIŞI ÎN CREŞĂ

Anul şcolar 2017–2018


Lista copiilor înscrişi

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ

Etapa II.


Lista copiilor înscrişi

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ

Etapa I.


Lista copiilor înscrişi

ÎNSCRIERI PENTRU LOCURILE RĂMASE LIBERE LA CREŞA DIN MIERCUREA CIUC

Anul şcolar 2017–2018


Având în vedere că după prima sesiune de înscriere au rămas locuri libere, invităm acei părinţii care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului până la data de 31 iulie 2018 să depună dosarul de înscriere, împreună cu cererea tipizată şi toate actele necesare înscrierii copiilor, la sediul Creşei din Miercurea Ciuc, strada Mihail Sadoveanu nr. 1, în perioada 22–27 iunie 2017,în zile le lucrătoare între orele 8.00–14.00.

[mai departe]

ÎNŞTIINŢARE


Prin prezenta informăm publicul interesat, că dezbaterea publică anunţată pe joi, 8 iunie 2017, de la orele 10.00 având ca temă proiectul de hotărâre: Aprobarea noului Regulament de funcţionare a pistei de atletism de pe lângă Arena „Erőss Zsolt”, nu va avea loc.

[mai departe]

DEZBATERE PUBLICĂ

privind proiectul de hotărâre: aprobarea noului Regulament de Funcţionare a pistei de atletism de pe lângă Arena „Erőss Zsolt” din municipiul Miercurea Ciuc


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare, organizează dezbaterea publică privind actul normativ: Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Funcţionare a pistei de atletism de pe lângă Arena „Erőss Zsolt” din municipiul Miercurea Ciuc, iniţiat de Ábrahám Előd Lajos, consilier local al Consiliului Local al Municipiului Miercurea Ciuc.

Evenimentul va avea loc în data de 8 iunie 2017, ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc în sala de şedinţe, etaj I. camera 101.

[mai departe]

DEZBATERE PUBLICĂ

privind proiectul de hotărâre: aprobarea noului Regulament de Funcţionare a Bazinului de Înot şi polo „Csíki Csobbanó” din municipiul Miercurea Ciuc


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare, organizează dezbaterea publică privind actul normativ: Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Funcţionare a Bazinului de Înot şi Polo „Csíki Csobbanó”, iniţiat de Ábrahám Előd Lajos, consilier local al Consiliului Local al Municipiului Miercurea Ciuc.

Evenimentul va avea loc în data de 8 iunie 2017, ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc în sala de şedinţe, etaj I. camera 101.

[mai departe]

PROGRAMUL SPECIAL DE FUNCŢIONARE AL PRIMĂRIEI CU OCAZIA SĂRBĂTORII DE RUSALII


Având în vedere că ziua de 1 iunie  (ziua Copilului) şi 5 iunie (a doua zi de Rusalii) sunt zile libere legale, şi ziua de 2 iunie a fost declarată zi liberă, în perioada 1–5 iunie majoritatea birourilor din cadrul primăriei nu vor avea program cu publicul.

[mai departe]

ACCESUL VEHICULELOR ŞI DESFĂŞURAREA ACTELOR ŞI FAPTELOR DE COMERŢ

Rusalii 2017 - informaţii de interes general


 

[mai departe]

O NOUĂ POSIBILITATE DE A ANUNŢA DEFECŢUINILE SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC: APELAREA GRATUITĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor municipiului că pentru anunţarea posibilelor defecţiuni ale sistemului de iluminat public vor avea o nouă posibilitate.

[mai departe]

PELERINAJ DE RUSALII LA ŞUMULEU CIUC - 2017

Informaţii utile


Dispoziţia primarului

Declaraţie de primire

ÎNSCRIERI LA CREŞA DIN MIERCUREA CIUC

Anul şcolar 2017–2018


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc se va desfăşura în perioada 7–16 iunie 2017. Părinţii trebuie să depună dosarul cu cererea tipizată şi toate actele necesare înscrierii copiilor la sediul Creşei din Miercurea Ciuc (str. Mihail Sadoveanu nr. 1), în zilele lucrătoare din perioada de mai sus, între orele 8.00–14.00.

[mai departe]

„LA CULESUL STICLELOR” (ÜVEGSZÜRET)

Campanie de colectare a recipientelor din sticlă


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc împreună cu operatorul regional de salubritate Eco-Csík doreşte eficientizarea colectării selective a deşeurilor din municipiu şi a reutilizării, ca prin aceasta să scadă cantitatea de deşeuri transportate spre depunere, respectiv costurile plătite pentru transportul gunoiului.

[mai departe]

CUPA PRIMĂVERII – CONCURS DE ÎNOT PENTRU COPII


Municipiul Miercurea Ciuc în colaborare cu Clubul A.S. 4Seasons Miercurea Ciuc organizează în data de 9 aprilie 2017, duminică de la ora 10.00 concursul de înot „Cupa Primăverii” la bazinul de înot „Csíki Csobbanó” din Miercurea Ciuc.

[mai departe]

CONCURS DE SCHII ALPIN – CUPA cSÍk


Municipiul Miercurea Ciuc organizează pentru prima dată şi cu intenţia de a forma o tradiţie în acest sens, concursul de schii alpin Cupa cSÍk pentru amatori.

[mai departe]

MANIFESTĂRI DEDICATE ZILEI DE 15 MARTIE


Ziua naţională a maghiarilor de pretutindeni va fi comemorată în Municipiul Miercurea Ciuc după următorul program:

[mai departe]

15 MARTIE – ZI LIBERĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că ziua de 15 martie este zi liberă, Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

[mai departe]

DECLARAŢIE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc a luat act cu indignare de afirmaţiile recente ale preşedintelui României, domnul Klaus Johannis potrivit căreia însuşi faptul că dânsul – ca etnic german – a devenit preşedintele României, demonstrează că problemele legate de drepturile minorităţilor ar fi rezolvate.

[mai departe]

REPARTIZAREA LOCUINŢELOR ANL


Municipiul Miercurea Ciuc anunţă cei interesaţi că în perioada 20 februarie – 10 martie 2017 se depun dosarele împreună cu documentele justificative în vederea înscrierii pe lista de prioritate a locuinţelor destinate închirierii pentru tineri, construite de A.N.L.

Dosarul de înscriere se va depune la Biroul de evidenţă a patrimoniului, camera nr.103 de luni până vineri între orele 9.00 şi 13.00.

[mai departe]

ÎNTÂLNIRE TEMATICĂ PRIVIND CONCURSURILE DE PROIECTE


Organizaţiile, asociaţiile şi fundaţiile non-guvernamentale, respectiv structurile sportive de drept privat fără scop lucrativ din Miercurea Ciuc şi în anul 2017 pot solicita finanţare pentru programele culturale, de tineret, organizarea zilelor instituţiilor de învăţământ, respectiv evenimente şi întreceri sportive numai în sistem de concurs de proiecte.

[mai departe]

ÎNCASAREA IMPOZITELOR ŞI TAXELOR LOCALE DATORATE PE ANUL FISCAL 2017


În privinţa impozitelor şi taxelor locale, Municipiul Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa contribuabililor, că Încasarea Obligaţiilor De Plată Reprezentând Impozite Şi Taxe Locale Datorate Pe Anul Fiscal 2017, se va efectua începând cu data de 9 ianuarie 2017.

[mai departe]

PROGRAMUL CASIERIEI


Serviciul Impozite, taxe şi alte venituri din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa contribuabililor, că în data de 30 decembrie 2016 casieria instituţiei va fi deschisă până la ora 9.00.

 

[mai departe]

STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ – PE ORDINEA DE ZI


În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna ianuarie 2017 va fi propusă spre dezbatere şi aprobare Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

INFORMAŢII UTILE PRIVIND UNELE OBLIGAŢII FISCALE


Serviciul Impozite, taxe şi alte venituri din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc doreşte să atragă atenţia locuitorilor asupra unor obligaţii fiscale, respectiv termene de executare ale obligaţiilor de declarare aferente anului 2017.

[mai departe]

LISTA BENEFICIARILOR AJUTORULUI DE ÎNCĂLZIRE - 2016-2017


 

[mai departe]

CONCURS DE ÎNOT CU OCAZIA CRĂCINULUI


Sâmbătă, 17 decembrie încă de la primele ore ale dimineţii, piscina de înot Csíki Csobbanó s-a umplut iar de copii şi suporterii lor cu ocazia concursului de înot de Crăciun, la care s-au înscris 125 de participanţi.

[mai departe]

INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND ALEGERILE PARLAMENTARE 2016


Programul Serviciului public comunitar local de evidenţă  a persoanelor în perioada alegerilor parlamentare

 

Având în vedere alegerile parlamentare, organizate în data de 11 decembrie 2016, Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că, pe data de 10 decembrie, sâmbătă între orele 8.00–16.00 şi 11 decembrie, duminică între orele 7.00–21.00 va sta la dispoziţia cetăţenilor, care doresc să-şi schimbe actele de identitate expirate.

[mai departe]

ZI LIBERE


Conform Hotărârii Guvernului nr. 871 / 2016 ziua de vineri, 2 decembrie 2016 va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală, de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României).

În zilele sus menţionate Primăria Municipiului Miercurea Ciuc nu va avea program cu publicul.

[mai departe]

SCHIMBAREA CĂRŢILOR DE IDENTITATE EXPIRATE


În vederea derulării optime a alegerilor parlamentare din decembrie a.c., Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Miercurea Ciuc atrage atenţia cetăţenilor care au dreptul la vot, să verifice valabilitatea actelor de care dispun.

[mai departe]

LISTA DE REPARTIZARE PENTRU ACORDAREA LOCUINŢEI ANL


Comisia socială de analiză după soluţionarea contestaţiilor a întocmit lista de repartizare pentru acordarea locuinţei ANL.

[mai departe]

LISTA DE PRIORITATE PENTRU ACORDAREA LOCUINŢEI ANL


După data limită de depunere a dosarelor de către solicitanţii de locuinţe, comisia socială de analiză a procedat la studierea dosarelor pe baza Criteriilor - cadru pentru stabilirea  ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, aprobat prin Hotărârea nr. 165 / 2016.

[mai departe]

PARTENERIAT ÎNTRE PRIMĂRIA MIERCUREA CIUC ŞI FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE NATAŢIE


Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a avut vineri, 23 septembrie, o întâlnire cu conducerea Primăriei Miercurea Ciuc, în cadrul căreia s-a discutat despre o colaborare între cele două instituţii în vederea omologării bazinului acoperit din municipiu, astfel încât acesta să poată găzdui competiţii de înot.

[mai departe]

COMUNICAT


Municipiul Miercurea Ciuc anunţă cei interesaţi că până la data de 16 septembrie se depun dosarele împreună cu documentele justificative în vederea înscrierii pe lista de prioritate a locuinţelor destinate închirierii pentru tineri, construite de A.N.L.

 

[mai departe]

CENTENARIUL INTRĂRII ROMÂNIEI ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL


Municipiul Miercurea Ciuc, Muzeul Secuiesc al Ciucului, Primăria Hajdúnánás din Ungaria şi

Asociaţia „Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület” organizează în perioada 9-10 septembrie suita de evenimente prilejuite de Centenariul intrării României în Primul Război Mondial după următorul program:

[mai departe]

LISTA PERSOANELOR JURIDICE CU DATORII


Serviciul Impozite, taxe şi alte venituri din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc a publicat lista persoanelor juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul Municipiului Miercurea Ciuc peste plafonul datoriei de 30 000 lei conform HCL nr. 160/2016 şi art. 162 din Legea nr. 207/2015 alin. (1) şi (2) privind Codul de procedură fiscală.

 

[mai departe]

CONCURSUL DE ÎNOT AMATORI, ED. III.

6 august 2016


Municipiul Miercurea Ciuc a organizat şi în acest an Concursul de înot amatori ed. III. în cadrul manifestării ZILELE ORAŞULUI MIERCUREA CIUC 2016.

La concurs au participat 75 de sportivi amatori, care şi-au dat startul în 8 probe. Premierea finaliştilor s-a făcut în 52 de categorii. Primii trei sportivi de la fiecare categorie au primit premii, iar fiecare participant a fost premiat cu diplomă de participare, pachet şi tricou.

Rezultate

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC - PROGRAM

3-7 august


Programul evenimentului 

LICITAŢIE PUBLICĂ

Zilele Municipiului Miercurea Ciuc 2016


Municipiul Miercurea Ciuc la sediul din P-ţa Cetăţii nr. 1 

organizează LICITAŢIE PUBLICĂ DESCHISĂ CU STRIGARE la data de 28 iulie 2016, orele 11.00, privind închirierea temporară a domeniului public pentru parcuri distractive, în perioada 5–7. august 2016 cu ocazia „Zilele Municipiului Miercurea Ciuc” din 2016.

Preţul de pornire este de 100 – 1500 lei / zi. Garanţia de participare este de 300,00 lei.

Terenurile oferite spre închiriere temporară se află în parcarea pe str. Mihai Sadoveanu şi pe terenul viran din B-dul Timişoarei vizavi de statuia lui Gál Sándor.

Harta cu parcelele, instrucţiunile pentru ofertanţi sunt afişate şi pot fi consultate la sediul Primăriei, precum şi pe siteul Primăriei www.szereda.ro şi www.miercureaciuc.ro.

 

Municipiul Miercurea Ciuc la sediul din P-ţa Cetăţii nr. 1 organizează LICITAŢIE PUBLICĂ DESCHISĂ CU STRIGARE la data de 1 august 2016, ora 11.00 privind închirierea temporară a domeniului public pentru comercializarea alimentelor, în perioada 5–7. august 2016 cu ocazia „Zilele Municipiului Miercurea Ciuc” din 2016.

Preţul de pornire este de 15 lei / mp / zi. Garanţia de participare este de 400,00 lei.

Parcelele sunt delimitate pe strada P-ţa Libertăţii, Mihail Sadoveanu şi B-dul Timişoarei, au suprafaţa de 9 mp şi 108 mp. Harta cu parcelele, instrucţiunile pentru ofertanţi sunt afişate şi pot fi consultate la sediul Primăriei, precum şi pe siteul Primăriei www.szereda.ro şi www.miercureaciuc.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, biroul comercial şi autorizări, cam. 7 sau prin telefon, la numărul 0266–315 120, interior 117.

Procedura de licitaţie, respectiv hărţile terenurilor oferite spre închiriere temporară pot fi descărcate de aici.

Anexa 3.1

Anexa 3.2_1

Anexa 3.2_2

PROGRAME SPORTIVE CU OCAZIA ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2016

Municipiul Miercurea Ciuc organizează şi în acest an manifestarea „ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC”, cu ocazia căreia vor avea loc următoarele evenimente sportive:


  1. Turneul de minifotbal „Cupa Consilierilor”, în data de 3 august 2016, miercuri, ora 15,00 la gazonul artificial de pe strada Stadion

  2. Concursul de înot amatori în data de 6 august 2016, sâmbătă, ora 10,00 la Bazinul de înot „Csíki Csobbanó” din Miercurea Ciuc (regulamentul şi fişele de înscriere aici: copii, adulţi)

           Probe

 Regulament

  1. Competiţia de tenis cu piciorul „Cupa Miercurea Ciuc” din data de 6 august 2016, sâmbătă, ora 9,00 pe stadionul Şcolii Generale „József Attila” din Miercurea Ciuc.(regulament aici)

Regulament

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2016

dispoziţia primarului


 

[mai departe]

FESTIVALUL CARTOFULUI 2016


Pe data de 6 august, de la ora 8.00 va avea loc al 16-lea Festival al Cartofului în organizarea Biroului de informare turistică al Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

[ arhivă ]

 

Ofertă de programe

OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01
SEP FILMSZEREDA – ziua 6
18
SEP FILMSZEREDA – ziua 5
17
SEP FILMSZEREDA – ziua 4
16
SEP FILMSZEREDA – ziua 3
15

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO

ZIUA CELOR O MIE DE FETE SECUIENE 2014

15 MARTIE 2013 – comemorare