HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

OKT

NÉPEK TENGERE – Nagyvárad Táncegyüttes vendégelőadása

2019. október 20.
20

2019. október 20., vasárnap, 19.00 óra / Városi Művelődési Ház

 

Napjaink magyar néptánc mozgalmának kiemelkedő egyéniségeit látta vendégül a 2018-2019-es évadban a Nagyvárad Táncegyüttes. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos-szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezésében bemutatott Népek tengere című előadás létrehozásában olyan elismert alkotókkal dolgoztak együtt a nagyváradi művészek, mint, Appelshoffer János, Rémi Tünde, Sánta-Biró Anna, Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili.

Az előadásról Sánta Gergő koreográfus-rendező így nyilatkozik: „Dallamok, melyek összekötik a népek tengerét, megegyeznek, és mégis különböznek egymástól. Népcsoportok táncai és stílusai, melyek áramlatként meghatározzák a tenger mozgását. Ha a mélybe tekintünk, meglátjuk a cseppeket, felismerjük a kimagasló individuumok táncait, mozdulatait. Ezekből a reánk hagyott cseppekből áll össze a népek tengere”.

 

Rendező-koreográfus: SÁNTA GERGŐ, SÁNTA-BÍRÓ ANNA; Koreográfus: APPELSHOFFER JÁNOS, RÉMI TÜNDE, FUNDÁK KRISTÓF, FUNDÁK-KASZAI LILI, SÁNTA-BÍRÓ ANNA, SÁNTA GERGŐ

Zenei szerkesztő: NYITRAI TAMÁS

 

Belépő: felnőtteknek 20 lej; diákoknak, nyugdíjasoknak 15 lej. A műsorra a jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában vagy a www.bilete.ro oldalon lehet váltani. Jegyek az előadás megkezdése előtt egy órával a műsor helyszínén válthatók. A Csíki Mozi jegypénztára nyitva tart hétköznapokon 9-18 óra között. Telefonszám: 0266 317 007.

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA