HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

MÁJ

Mindannyian mások vagyunk! – figyelemfelkeltő nap

2013. május 10.
10

A Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ fiataljainak figyelemfelkeltő napja alkalmából interaktív élmény- és játékparkká alakul május 10-én a csíkszeredai Vár tér. A Gyulafehérvári Caritas negyedik alkalommal rendezi meg a Mindannyian mások vagyunk elnevezésű programsorozatot, melynek célja, hogy valamennyi fogyatékossági ággal kapcsolatosan, játékosan mutassuk meg a fogyatékos emberek élethelyzeteit.

A kerekesszékes akadálypályánál mozgássérült animátorok avatnak be a különböző nehézségek legyőzésére alkalmas trükkökbe, valamint ki lehet próbálni a szájfestést is.

A siketek jelnyelvét, néhány alapvető szabályt, mely a hallássérült társaikkal történő kommunikáció során elengedhetetlen, hallássérült kollégáink ismertetik.

Látássérült animátoraink abban segítenek, hogy a látogatók ismereteket szerezzenek például arról, hogy miként tud römizni vagy táblézni egy nemlátó, hogyan tölt ki egy vak személy a pohárba vizet úgy, hogy azt ne kelljen folyton feltörölje az asztalról, hogyan képes közlekedni, hogyan képesek egyesek még felsőfokú végzettséget is szerezni.

Értelmileg akadályozott és autizmussal élők betekintést engednek abba, hogy hogyan tanulnak zenélni, hangszeren játszani, hogyan kommunikál egy autista, aki nem beszél, mitől nehezebb számukra bizonyos hétköznapi tárgyak használata (például egy órának a leolvasása).

A tavalyi év rendezvényének egyik sikere az Élőkönyvtár idén is várja az „olvasókat”, ahol a könyvek különböző sérüléssel élő személyek, szülők, pedagógusok, akik készségesen válaszolnak az olvasók kérdéseikre.

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA