HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

JÚN

IV. HAZULRÓL HAZAIAKNAK GÁLAKONCERT

2019. június 30.
30

2019. június 30., vasárnap 19.00 / Szakszervezetek Művelődési Háza

 

A Művészeti Alap Értetek Egyesület és partnerszervezete, a Class Értékeink Egyesület 2019-ben negyedik alkalommal rendezi meg a székelyföldi Hazulról Hazaiaknak Gálakoncertet és az ARTSTART4U Mesterkurzust Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

A gálakoncert fellépői között ebben az évben is Erdély és Székelyföld komolyzenei tehetségei kapják a főszerepet, de mellettük színpadra lépnek anyaországi fiatal művészek is. A hangverseny közreműködőit a Csíki Kamarazenekar kíséri, az együttest szintén hagyományosan Bolyky Zoltán vezényli, mellette pedig idén, a csíkszeredai közönségnek Szüts Apor, a Virtuózok felfedezettje, karmesterként is bemutatkozik. Az est házigazdája Molnár Levente, Liszt-díjas operaénekes, az Egyesület elnöke. A kétrészes koncert műsora kiemelten fókuszál a történelmi Magyarország és a Kárpát-medence zeneszerzőinek darabjaira, de Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei mellett, felcsendülnek részletek néhány „klasszikus zenei slágerből” is. A hangverseny résztvevői mindezek mellett egy ősbemutató tanúi is lehetnek, Szüts Apor Quelque chose á la „grotesque” zongorára és kamarazenekarra írt műve először lesz hallható a nagyközönség számára.

Az ARTSTART4U mesterkurzust 2019-ben teljes mértékben Csíkszeredában hívják életre a szervezők, ezúttal is elismert nemzetközi és magyarországi mestertanárok közreműködésével. A kurzuson az eddigieknél hosszabb időtartamban – 10 napon át – vehetnek részt térítésmentesen a diákok. A szintén tradicionális, a közönség számára nyitott kurzuszáró-hangversenyen – melynek időpontja július 10. – kizárólag erre az alkalomra összeállított kamaraformációkat láthat majd a közönség, és a mesterkurzus tanárai is színpadra lépnek tanítványaikkal együtt.

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA