HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Rendezvényajánló

ÁPR

KÖNYVTÁRI NAPOK 2019

2019. április 24.
24

2019. április 24–26. / Kájoni János Megyei Könyvtár

 

A Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományos programsorozata a Könyvtári Napok. A többnapos eseménysort rendszerint a Könyv és a szerzői jogok világnapjához (április 23.), kapcsolódva szervezi meg a könyvtár Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Romániában a Könyvtárosok napját is ezen a napon ünneplik.

Hagyományosan ebben az időszakban tartja a könyvtár a Megbocsátás hetét is, 2019. április 24–26. között elengedik a késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak.

2019 hivatalosan a Könyv Éve Romániában, ugyancsak ebben az évben a könyvtár névadója, Kájoni János születésnek 390 éves évfordulója tiszteletére Hargita megyében Kájoni János Emlékév indul. A Könyvári Napok keretében e két témakörben kvízjátékkal várják azokat az olvasókat, akik szeretnék kipróbálni tudásukat. A kvízeket a könyvtár közönségszolgálati részlegein lehet majd kitölteni és leadni, a helyesen válaszolók közt ajándékcsomagokat sorsolnak ki a Könyvtári Napok utolsó napján, április 26-án.

E napokban a könyvtár igyekszik tartalmas kikapcsolódást nyújtani felnőtteknek, fiataloknak és időseknek egyaránt, megszólítani a különböző érdeklődésű és életkorú csoportokat. A kínáltban ezúttal is szerepel közönségtalálkozó és könyvbemutató, a Képpoézis című pályázatra beérkezett alkotások kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket április 24-én.

Naponta könyvtári foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, csoportos könyvtárlátogatás, meseolvasás, papírszínház és arcfestés is szerepel a kínálatban. A tevékenységek egyrészt játékos módon nyújtanak lehetőséget az információszerzésre és tájékozódásra, ugyanakkor céljuk az érdeklődés felkeltése a könyvek világa, az olvasás iránt is. A nagyobb csoportokat előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés alaján várják a könyvtárban. Jelentkezni és további tájékoztatást kérni a programokról a következő telefonszámon lehet: 0740 132590.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az idei Könyvtári Napok rendezvényeire! A programok részletes ismertetése elérhető lesz a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján: ahttp://konyvtar.hargitamegye.ro/hu

illetve Facebook oldalán (Kájoni János Megyei Könyvtár) is.

Rendezvényajánló

DEC MO – filmvetítés
12
DEC JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
11
DEC JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
11
DEC AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE – színházi előadás
08
DEC OLÁH DEZSŐ TRIÓ – hangverseny
07

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA