Rendezvényajánló

MÁR

Mag József: HOGYAN LESZ A TANULÁS ÖRÖMKALAND? – könyvbemutató és közönségtalálkozó

2019. március 11.
11

2019. március 11., hétfő, 17.00 óra / Kájoni János Megyei Könyvtár

 

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében Mag József oktatási tanácsadó a 2018-ban megjelent Örömkaland című kötetét mutatja be a csíkszeredai érdeklődőknek. A szerző majdnem húsz év alatt szerzett tapasztalatai alapján írta meg könyvét, amelyben az állami tanintézmények berkeiben született humoros történeteket is olvashatunk. Olyan problémákra keres válaszokat, amelyek napjaink tanügyi rendszerének aktuális kérdései.

Célom, hogy jó pár példán keresztül, rávilágítsak arra, hogy a gyerekekkel, úgy általában, nincsenek problémák. Célom, hogy megnyugtassam a szülőket, a problémák igazi forrásai nem ők.

Célom, hogy rámutassak, nem a kollégákban kell keresni a hibát. Rengeteg jó ember van a tanintézetekben, kiknek az a célja, hogy a gyerekek tanuljanak, jól érezzék magukat és érvényesüljenek az életben. Fő célom, hogy leporoljam és megtisztítsam a TANULÁS fogalmát, és rávilágítsak arra, hogy soha nem szabad összetéveszteni az ISKOLA fogalmával, mint ahogy elég sokan beleesnek ebbe a tévedésbe. A kettő nem ugyanaz.

Honnan erednek az oktatás problémái? Milyen megoldások léteznek ezekre a problémákra?

Hogyan lesz a tanulás Örömkaland?”

Mindezekről a kérdésekről személyes tapasztalatait osztja meg a szerző a kötet csíkszeredai bemutatóján. A találkozóra szeretettel várunk minden pedagógust, szülőt és bárkit, akit érdekelnek a tanulással kapcsolatos kérdések.

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
20
MÁJ Barabás T. János: ROMÁN–MAGYAR KÉTOLDALÚ KAPCSOLATOK AZ EGYMÁSRAUTALTSÁG JEGYÉBEN
17
MÁJ L. I. Lázár: REJTŐZŐ KAVICSOK – író-olvasó találkozó
16
MÁJ TAVASZI HANGVERSENY
16
MÁJ PANTEON – képzőművészeti kiállítás
16

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA