Rendezvényajánló

MÁR

KERGEOLIMPIA

2018. március 10.
10

 

2018. március 10. / Hargitafürdő, Csipike pálya

 

A legutóbb 2015-ben versenyeztek a kergemobilosok, idén pedig újra “csatába szállnak” kergébbnél kergébb járművekkel, szerkentyűkkel a bátor vagy inkább vakmerő, vállalkozó szelleműek. Az előzetes tapasztalatok szerint a benevező versenyzők  egész éven át készülnek a rendezvényre, megépítik, csinosítják, tökéletesítik az eszementnél eszementebb kergemobilokat. Mára már fontos szempont az irányíthatóság és fékrendszer, ugyanis a szervezők – a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és a Csíkcsicsói Közbirtokosság – ebben az évben a Csipike sípályát választották a Kergeolimpia helyszíneként, azaz egy minden nap használatban lévő, kitaposott sípályánlesz az ereszkedés, ahol be lehet gyorsulni.

Az olimpia nagy attrakciója természetesen most is a kergemobilok versenye lesz, olyan kiegészítő programok is színesítik a napot, mint snowboardverseny, snowmobil bemutató, jég és fafaragás, asszonycipelés, szabadtéri koncert és buli. És természetesen nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító fürdőkáddal való ereszkedés sem.

A versenyre bárki ingyenesen benevezhet a helyszínen vagy március 9-én, pénteken 10.00 órától a megyei önkormányzat parkolójában, ahol kiállításra kerülnek a versenybe szálló kergemobilok. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, a legötletesebb csúszószerkentyű elkészítője pedig elviheti a fődíjat.

Rendezvényajánló

SZE FILMSZEREDA – 6. nap
18
SZE Tom Schulman: HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA – a veszprémi Petőfi Színház előadása
17
SZE KINEKDOK VETÍTÉSEK – Áldozat
17
SZE FILMSZEREDA – 5. nap
17
SZE FILMSZEREDA – 4. nap
16

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség