Rendezvényajánló

FEB

Dr. Obrusánszky Borbála: KELET KAPUJA – folyóirat-ismertetés, EURÓPA URA, ATTILA – könyvbemutató

2018. február 16.
16

 

A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig sorozat keretében meghirdetett előadást - betegség miatt - egy későbbi időpontban, 2018. március 23-án, 18.00 órától tartjuk. 

 

 

Dr. Obrusánszky Borbála történész, keletkutató, az előadássorozat visszatérő vendége két kiadványt mutat be az érdeklődőknek. 

Kelet Kapuja

A 2014-től Erdővidéken évente megrendezett Magyar Örökség tábor előadói, szervezői fogalmazták meg egy olyan tudományos műhely igényét, ahol a kutatók közzétehetik legújabb eredményeiket. Ez az igény egy új történelmi folyóiratban öltött testet, melynek kiadását a Tortoma Kiadó vállalta fel.

A 2017 nyarán indult Kelet Kapuja című magyar őstörténeti, keletkutatási kiadványban külföldi és magyar szerzők tanulmányait olvashatják a Kárpát-medencei olvasók, közérthető stílusban.

 

Európa ura, Attila

A hunok európai története nem valós tényeken alapul, sok történelmi összefoglalóban a késő ókornál nem is említik meg Attilát és hunjait. Sem hazánkban, sem a külföldi szakirodalomban nem kutatják a magyar krónikák adatait, valamint a Kárpát-medencei magyar és székely hun hagyományban leírtakat. A jelenlegi mű a magyar krónikai hagyományokra támaszkodva, a latin és görög forrásokkal összevetve próbálja tisztázni a hun történelem számos kérdését, így a Kárpát-medencei bejövetelt és letelepedést, a római-hun kapcsolatokat és a hunok szerepét a késő ókor történelmében. 

Rendezvényajánló

FEB A GYERTYA KÖNNYE – Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina Sütő András estje
24
FEB Botár István: KÖZÉPKORI KÁPOLNÁK CSÍKBAN
23
FEB Bertold Brecht: KURÁZSI MAMA ÉS GYERMEKEI
23
FEB LABORON KÍVÜL – CSINÁLD MAGAD TUDOMÁNY – kiállítás
23
FEB VENUS BELVEDERE – Simona Vilău kiállítása
22

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség