Rendezvényajánló

NOV

ŐSZI ZONGORAESTEK – Artur Kaganovskiy (hegedű), Székely Attila (zongora)

2017. november 18.
18

 

2017. november 18., szombat, 18.00 óra / Csíki Mozi

 

Artur Kaganovskiy hegedűművész 1986-ban született Moszkvában, három éves korában kezdett el hegedülni a nagy hírnévnek örvendő Isaac Stern hegedűművész vezetése alatt.  Tanárai voltak többek között Masao Kawasaki (The Juilliard School, ahol a Kaganovsky diplomázott), Pinchas Zukerman, Grigory Kalinovsky, Zachar Bron, Joseph Silverstein és Michael Tree.

Magáénak tudhatja a Waldo de Mayo Nemzetközi Hegedűverseny első helyét, Fritz Kreisler, H. Gilbert Joseph Fuchs különdíjakat, valamint a the Rachel Elizabeth Barton Ösztöndíjat.

Előadói tevékenysége során játszott már a Carnegie Hallban (New York), Mexikóban, Svédországban, Olaszországban, Szerbiában, Spanyolország, stb. Ugyanakkor, nemcsak mint szólista, hanem mint kamarazenész is neves előadókkal és helyszíneken játszik gyakorta.

Székely Attila zongoraművész Marosvásárhelyen kezdte általános zenei tanulmányait, majd a budapesti  Zeneakadémián tanult. Diplomáját a kolozsvári Zeneakadémián szerezte 2000-ben, majd a németországi trossingeni állami főiskolán folytatta tanulmányait.

Több verseny díjazottja: 1999-ben a romániai zeneakadémiák nemzeti Chopin versenyén első, majd a nemzetközi „Jeunesses Musicales“ versenyen harmadik helyezést ért el. 2002-ben Trossingenben elnyeri a DAAD ösztöndíját és különdíját is.Ugyanitt, koncertzongorista képzése mellett kamarazenéböl és dalkísérteböl is diplomázik. Gyerekkora óta visszatérő vendége  számos romániai filharmóniának, de rendszeresen koncertezik Németországban és Skandináviában, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Olaszországban, a salzburgi Schlosskoncerteken valamint a franciaországi „Festival d`Annecy“-in is. Kamarazenészként is figyelemre méltó a tevékenysége. Repertoárján szerepel Beethoven összes cselló-zongora szerzeménye. A 2016–2017-es évadra  partnerével, az amerikai Artur Kaganovskij hegedűművésszel felvételeket készít az amerikai Centaur Label Inc. kiadásában.

 

A jegyek elővételben megvásárolhatók a bilete.ro oldalon, illetve a Csíki Játékszín előterében hétköznapokon 16.00–19.00, hétvégén 16.00–20.00 óra között.

A belépőjegy ára: 15 lej (felnőttek), illetve 12 lej (diákok, nyugdíjasok).

Rendezvényajánló

MÁR Dr. Obrusánszky Borbála: KELET KAPUJA – folyóirat-ismertetés, EURÓPA URA, ATTILA – könyvbemutató
23
MÁR ERDÉLY PONT MA. TÁNCJÁTÉK A MAI ERDÉLYRŐL – a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása
22
MÁR Tircsné dr. Propper Valéria: A HÁROM MAGYAR FOHÁSZ TÖRTÉNETE ÉS ÜZENETE: HIMNUSZ, SZÓZAT, MAGYAR HISZEKEGY
16
MÁR MÁRCIUS 15 – Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján
15
MÁR ÜNNEPI HANGVERSENY MÁRCIUS IDUSÁN
14

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség