Rendezvényajánló

MÁJ

MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK! – interaktív élmény- és játékpark

2017. május 18.
18

 

2017. május 18., csütörtök, 11.00–15.00 óra / Vár tér  

 

A Gyulafehérvári Caritas Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató sérüléssel élő fiataljai és munkatársai nyolcadik alkalommal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mindannyian mások vagyunk. Céljuk elősegíteni fogyatékkal élő embertársaink beilleszkedését, elfogadását. A szervezők meggyőződése, hogy azt tudjuk igazán megismerni és elfogadni, amiről már vannak tapasztalataink. Az érdeklődők saját élményekkel távozhatnak, megtudhatják, milyen is lehet hallás, látás nélkül a mindennapi élet, milyen lehet, ha korlátozott a mozgásunk, ha lassabban gondolkodunk, vagy ha szó szerint értelmezünk dolgokat, és nehézséget okoz a kapcsolatteremtés.

Minden fogyatékossági típussal más-más szigeten lehet ismerkedni. A Kerekesszékes akadálypályánál mozgássérült animátorok avatnak be a különböző nehézségek legyőzésére alkalmas trükkökbe, és mutatják be, hogyan lehetünk jó segítők. A Csend szigetén a siketek jelnyelve, és néhány alapvető szabály tanulható meg, mely a hallássérült társainkkal történő kommunikáció során elengedhetetlen. A Láto-más szigetén az érdeklődők tapintás, szaglás, ízlelés, hallás, vagy „látó” társaikra hagyatkozhatva ismerkedhetnek a világgal, csakúgy, mint ahogy azt a látássérültek teszik mindennapjaikban. „Lassabban tanulok, de még így is kitartó vagyok” szigeten értelmileg akadályozott és autizmussal élők a közös együttlét során engednek betekintést életükbe. Manók szigete közös játékokat biztosít az oda látogató óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Mindenkit szeretettel várnak!

Rendezvényajánló

JÚN Gilbert Erika: A TRIANONI SZERZŐDÉS HITELES SZÖVEGE / A SZERZŐDÉS. Trianon – a békediktátum hiteles szövege – könyvbemutató
28
JÚN KINEDOK VETÍTÉSEK – Daliborek fajtiszta világa
25
JÚN MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
23
JÚN KINEDOK VETÍTÉSEK – Nincs hová bújnod
18
JÚN A CSÍKI JÁTÉKSZÍN ÉVADZÁRÓ GÁLAMŰSORA
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség