HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

EZÚTTAL TOVÁBB JUTHAT AZ ÖTLET SZINTJÉNÉL A KALÁSZ LAKÓTELEPI TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ


Megvalósíthatónak látja egy háromszintes parkolóház építését a csíkszeredai Kalász lakótelepen Ráduly Róbert Kálmán polgármester. A javaslat csütörtökön a helyi önkormányzati képviselő-testület elé kerül.

[tovább]

VOLT EGY SZÉP, TÜNDÖKLŐ MOMENTUMA IS 1918 VÉGÉNEK – erről emlékeznek meg Csíkszeredában

szekelyhon.ro


A száz éve megalakult Székely Hadosztályt kívánja bemutatni, valamint hátterét tudományos alapossággal feltárni az a háromnapos rendezvény, amelyet az évforduló okán szerveznek meg Csíkszeredában a hétvégén. A programot sajtótájékoztatón ismertették.

[tovább]

GYERTYAGYÚJTÁSSAL EMLÉKEZTEK A HARCTÉREN ELESETTEKRE

szekelyhon.ro


A korábbi 104 név mellé további kettő kerül fel a csíkszeredai Hősök emlékműre – derült ki a vasárnapi megemlékezésen, amikor is gyertyák és mécsesek gyújtásával rótták le kegyeletüket az első és második világháborús hősök előtt a csíkszeredai hívek a Millenniumi-templom előtti téren.

[tovább]

KÖRFORGALOMTÓL KÖRFORGALOMIG TARHAT MAJD A BUSZSÁV

szekelyhon.ro


Jóval kevesebb parkolóhely marad a csíkszeredai Hargita utcában egy európai uniós támogatásból tervezett felújítás után. A munkálatok során ugyanakkor buszsávot alakítanak ki és új körforgalom is készülhet.

Elfogadta a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület a Hargita utca felújításához, átépítéséhez készült megvalósíthatósági tanulmányt, amellyel a Regionális Operatív Program keretében a megyeszékhelyek számára európai uniós alapból biztosított célirányos támogatásért pályázik idén a város.

[tovább]

A MEGTIZEDELT ERDÉLYI ÉRTELMISÉGIEKRE, 1956 HŐSEIRE EMLÉKEZTEK CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Az orosz lánctalpak eltiporták a magyar forradalmat, de mi még mindig itt vagyunk, mert ez a magyar, székely nép mindig ki tudott állni a szabadságáért – jelentette ki Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere az 1956-os forradalom 62. évfordulóján tartott megemlékező ünnepségen Csíkszeredában.

[tovább]

A SZOBOSZLAY-PER ELŐZMÉNYEIT ÉS KÖVETKEZMÉNYEIT IDÉZTÉK FEL

szekelyhon.ro


Két helyszínen tartottak ünnepséget az 1956-os forradalom 62. évfordulóján Csíkszeredában: míg délelőtt a Kalász lakótelepi temető előtti kopjafánál helyezték el a kegyelet koszorúit, délután a Gloria Victis emlékműnél hajtottak fejet a szabadságharcosok emléke előtt.

[tovább]

<< < 1  2  3  ... 7  8  9 > >>

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA