HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

NEM VÁRT AKADÁLYOKKAL SZEMBESÜLTEK A FELÚJÍTÁSOK SORÁN

szekelyhon.ro


Nem haladt megfelelően a csíkszeredai Pacsirta sétányon elkezdett felújítás, több akadály is hátráltatta a munkát, amelyet idén be kellene fejezni. A nyári útkarbantartás is késésben van, többletmunkára volt szükség a Müller László utcában.

A vártnál jobban elhúzódott a csíkszeredai Pacsirta sétány felső részének felújítása, amit a korábbi elképzelések, és a helyszínen kihelyezett tábla szerint is három hónap alatt kellet volna befejezni. Idén tavasszal a garázsbontások után a területet még városi közvagyonba kellett venni, és telekkönyveztetni, majd a nyár folyamán adták át a kivitelezőnek.

Rögtön újabb akadályokkal szembesültek, mivel a volt garázsok alatt korábban pincéket építettek a tulajdonosok. Ezek vasbeton szerkezetét pedig először fel kellett törni ahhoz, hogy megfelelő alapozás készüljön a leendő parkoló számára. Noha a parkolók térkövezése megtörtént, és a szegélyköveket is kirakták, a munkálat továbbra sem halad megfelelően. Mint Buzogány Károly, a kivitelező ING Service Kft. igazgatója kérdésünkre elmondta, két, a földben húzódó magasfeszültségű villamos vezeték túlságosan közel van a felszínhez, így ezeket mélyebbre, és más nyomvonalra kell helyezni ahhoz, hogy akadálytalanul dolgozhassanak.

Ottjártunkkor éppen az ehhez szükséges árkokat ásták az áramszolgáltató vállalat által megbízott munkások. Buzogány szerint ha elhárul az akadály, idén befejezik a felújítást, az úttestet aszfaltozásra készítik elő, a bevezető szakaszon járdákat kell újraépíteni. A felújítás a Pacsirta sétány felső részét, a Testvériség sugárúti 22-24-26-os számú tömbházak mögött a Nárcisz sétányhoz vezető mellékutcát, és a Nárcisz sétány 1-es számú tömbháza mögötti övezetet érinti. Ott új aszfaltburkolat készül, esővízelvezető-rendszer, parkolók és korszerű közvilágítási rendszer létesül. Újjáépítik a tömbházak körüli járdákat is, és teljesen új játszótér épül a korábban szintén részben garázsok által elfoglalt hátsó területre.

 

Talajcserére is szükség volt

Több parkoló szabadult fel a városban a tavaszi garázsbontások nyomán, ezek egy részét a nyári útkarbantartás során leaszfaltozták, és új járdákat is építettek körülöttük. Nyáron a Nárcisz sétány alsó szakaszán, és a Fenyő utca 9. számú tömbház belső udvarán is elkészültek az új parkolók, jelenleg a Müller László és a Szentlélek utcák kereszteződése közelében aszfaltozásra készítenek elő egy másik, szintén lebontott garázsok helyén maradt parkolót.

A Müller László utcában a rövid határidős burkolatjavításból két hónapig elhúzódó felújítás lett, mivel a burkolat alatti talajréteg az ismeretlen helyről beszivárgó víztől sok helyen megsüllyedt, ezért több mint 600 négyzetméteren volt szükség talajcserére, a vizet pedig drénezéssel vezették el – tájékoztatott Pataki László. A polgármesteri hivatal illetékese szerint ez a nyári útkarbantartást is hátráltatta, így nem készült el a Szentkirály utca tervezett javítása.

Ugyanakkor a Mérleg utcában, az autóbuszállomás közelében levő belső udvarban sem tudtak még aszfaltozni a garázsok helyén, ott az akadálymentesítést végezték el. Az elkövetkező időszakban viszont leaszfaltozzák a Pacsirta és Nárcisz sétányok között a sportpálya melletti mellékutcát, illetve a festő Nagy István utcában egy szakaszt készülnek leaszfaltozni – tudtuk meg.

 

Kovács Attila

szekelyhon.ro

2019. október 21.

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA