HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÜL CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Jövőre újabb építkezés kezdődik a csíkszeredai Kalász lakótelepen. Egy többszintes parkolóházat alakítanak ki, amely több mint 350 autónak biztosít majd helyet. A parkolóház helyszíne a Kalász lakótelepen.

A domboldal nyújtotta kedvező adottságokat kihasználva épül meg egy többszintes parkolóház a csíkszeredai Kalász lakótelepi társasházak között. A beruházásról már tavaly elvi döntés született, azóta elkészült a megvalósíthatósági tanulmány is, amelyet a helyi önkormányzati képviselő-testület júniusban fogadott el. Mint kérdésünkre Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester tájékoztatott, azóta kiírták a közbeszerzési eljárást a műszaki tervek elkészítésére, majd ősszel a kivitelezés licitje következik. A városvezetés szándéka, hogy még idén szerződést írjanak alá az építkezésre nyertes ajánlatot benyújtó céggel, amely jövő tavasszal munkához is láthat – tudtuk meg.


Autók és kerékpárok tárolása A kiszemelt területen, amely a Tető utcai felszámolt garázssor és a domboldal tetején lévő tömbházak, illetve játszótér között található, jelenleg is van egy parkoló. Az építkezés során több szintet alakítanának ki, a Tető utcától kezdve egy földszint, két további emelet, illetve egy terasz adhat majd helyet a parkoló autóknak – ezt tartalmazza a megvalósíthatósági tanulmány.


Összesen 356 parkolóhelyet terveztek az épületbe, amely 2600 négyzetmétert foglal majd el, teljes, használható felülete pedig kevéssel meghaladja a tízezer négyzetmétert. A parkolóhelyek közül tizennégyet mozgáskorlátozottaknak tartanak fenn, továbbá nyolc külön tároló lesz összesen 58 kerékpár számára. Az alagsorban, illetve földszinten 78, az első emeleten 95, a másodikon 96, a teraszon pedig 87 gépkocsi parkolására biztosítanak helyet. A parkolóház rendelkezik ugyanakkor portaszolgálati helyiséggel és mozgáskorlátozottak által is használható mosdóval. A beruházás teljes költségét a kiviteli tervek elkészítésével, felszereltséggel, tereprendezéssel, illetve áfával együtt 18,1 millió lejre becsülték.


Kovács Attila
Forrás: szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA