HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJABB TÖMBHÁZ-HŐSZIGETELÉSEK CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Nemsokára újabb csíkszeredai tömbházak külső hőszigetelése kezdődik el, miután kivitelezési szerződést írtak alá egy szatmárnémeti céggel. További munkálatok előkészítése is folyamatban van.

Néhány héten belül láthat munkához az a szatmárnémeti vállalkozás, amely csíkszeredai tömbházak hőszigetelése érdekében kiírt közbeszerzési eljárás nyomán kapott megbízást a kivitelezésre. A Regionális Operatív Program által támogatott tömbház-hőszigetelési programban idén tizenkét csíkszeredai társasház külső felújítását szeretnék elkezdeni, ennek első lépése következik. Mint Szőke Domokos alpolgármester kérdésünkre elmondta, több közbeszerzési eljárást írtak ki, a szigetelésre váró lakóépületeket típus és helyszín szerint csoportosítva. A most lezárt licit nyomán három Kalász lakótelepi tömbház hőszigetelést kezdheti el a cég, ezek a Hunyadi János utca 33. A, B, C, 35. A, B, illetve a Tető utca 13. szám alatti négyemeletes lakóépületek. Az aláírt szerződés értelmében a kivitelezési idő öt hónap, így idén ősszel be is kell fejezni a munkálatokat, amelyek értéke 2,6 millió lej – tudtuk meg. 


További kilenc társasház esetében – Testvériség sugárút 13., 16., 22. A, Lendület sétány 10., 14., Pacsirta sétány 2., Kossuth Lajos utca 20–26., 46., Mihai Eminescu utca 2–4. – folyamatban van a kiviteli tervek véglegesítése, illetve a szükséges közbeszerzési eljárások kiírásának előkészítése. A hőszigetelési program legutóbbi, tavaly zárult pályázati kiírására Csíkszeredából 35 tömbház lakói jelentkeztek, közülük viszont 23 lemaradt a lehetőségről, mert esetükben nem készültek el időben a szükséges megvalósíthatósági tanulmányok – az ajánlattevő tervezők nem feleltek meg a közbeszerzési eljárás feltételeinek. Noha ígéretek vannak arra, hogy szinte biztosra vehető egy új pályázati kiírás, mert pénz is maradt bőven erre a célra, ez még nem történt meg. A hőszigetelések költségeinek 25 százalékát a lakók állják, 60 százalékos az európai uniós program, és 15 százalékos a helyi önkormányzat hozzájárulása.

Kovács Attila

Forrás: szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA