HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MEGTÖRTÉNT AZ ELSŐ LÉPÉS...

szekelyhon.ro


Napközi és bölcsőde épülhet a dendrológiai parkként ismert egyházi területen, az építkezést szabályozó övezeti rendezési tervet április ülésén fogadta el a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület. Emellett többek között a taplocai kultúrház bérbeadásának versenytárgyaláson való meghirdetéséről is döntöttek.

A római katolikus egyház Szív utcai területére fogadtak el övezeti rendezési tervet (PUZ) a csíkszeredai önkormányzati képviselők soros havi ülésükön. Az urbanisztikai szabályozás lehetővé teszi, hogy napközit és bölcsődét építsenek a területre, az építkezési engedélyt pedig 5 éven belül meg kell kérnie a beruházónak. A dendrológiai parkként ismert telken az ideiglenes jelleggel felépített sátortetős műjégpályát el kell majd költöztetni, a mobil pálya feltehetően a Vákár Lajos Műjégpálya közelében kap majd helyet. A 13 ezer négyzetméteres terület csak egy részét építik be, több mint fele zöldövezet marad.

20 évre adják bérbe a taplocai kultúrházat

A taplocai kultúrházat 2009 óta a Taplocza Egyesület ügykezelte, a várossal kötött szerződésük 10 után lejárt, így az ingatlan bérbeadására újra versenytárgyalást hirdet a város, ezúttal 20 évre. Ezt kérte az önkormányzattól ugyanis a Taplocza Egyesület, a taplocai Nagyerdő Közbirtokosság és a taplocai római katolikus plébánia, hogy kulturális és egyéb a helyiek számára fontos tevékenységeket szervezhessenek benne, mint például a szüreti bál, a tanévzáró ünnepély, néptánc együttes próbái, és a falugyűlések.

További határozatok

Az önkormányzati képviselők továbbá megszavazták az Erőss Zsolt Aréna felújítására vonatkozó dokumentáció módosítását, amelyben a beruházás becsült értékét növelték 3,5 millió lejről 4,9 millió lejre. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az áremelést az anyagárak és a minimálbér összegének emelkedése indokolta.
Az önkormányzati képviselők elfogadták a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vezető tisztségére kiírt versenyvizsga végeredményét. Ennek értelmében az igazgató továbbra is András Mihály, az intézmény korábbi vezetője marad. A Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesülethez nem tudott Csíkszereda csatlakozni, merthogy a külügyminisztérium ezt nem hagyta jóvá, ezért az erről szóló korábbi határozatot ezen az ülésen vissza kellett vonják a tanácsosok. A testület ugyanakkor szintén a jogszabályoknak eleget téve határozott a helyi adók és illetékek mértékének korrigálásáról az infláció mértékének megfelelően 4,6 százalékkal. A tanácsteremből egyébként eltávolították a székely zászlót és szimbólumokat ábrázoló bannereket a Dan Tanasă által indított perekben hozott jogerős ítéletek következményeként.

Barabás Hajnal
Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA