HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

BENYÚJTOTTÁK A PÁLYÁZATOKAT A TÖBB MINT 172 MILLIÓ LEJES EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSRA

szekelyhon.ro


A határidő lejárta előtt 45 perccel nyújtották be pénteken a pályázati csomagot európai uniós forrásokra, mintegy 172 millió lej finanszírozásra a csíkszeredai önkormányzat munkatársai. A pályázati csomag tartalmazza többek között a Kossuth Lajos és a Hargita utcák felújítását, a vasúti felüljáró újjáépítését, valamint a városi tömegközlekedés korszerűsítését.

„Beért a gyümölcse a sok munkának” – így összegzett Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere miután bejelentette a csíkszeredai önkormányzati képviselők pénteki ülésén, hogy sikerült benyújtaniuk a pályázati csomagot az európai uniós forrásokra. A dokumentációt 45 perccel a határidő lejárta előtt, pénteken 11.15 perckor töltötték fel a pályázati rendszerbe.

„Azért ilyen későn, mert a román vasúttársaságot is érintő beruházáshoz egy szükséges jóváhagyást ma (pénteken, szerk. megj.) 9 órakor kaptuk meg a brassói regionális kirendeltségüktől” – magyarázta az alpolgármester. Hozzátette, a pályázati csomagban megfogalmazott fejlesztések becsült értéke 172 millió lej. Reméli, hogy ebből az összegből minél többet sikerül lehívniuk, ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy 73 millió lej biztos, azaz úgymond garantált a város számára. Pályázati csomag Mint már korábban beszámoltunk róla, az európai uniós pályázati csomagba tartozik a Kossuth Lajos és a Hargita utcák felújítása, a vasúti felüljáró újjáépítése, a városi tömegközlekedés korszerűsítése, illetve 23 földgázzal működő autóbusz beszerzése, valamint a Brassói út és a vasút fölött építendő kerékpáros és gyalogos felüljáró megépítése.

Barabás Hajnal

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA