HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KETTŐ AZ EGYBEN MEGOLDÁS - Megvan az autóbusz-telephely, és egyenesbe kerül a Goscom

hargitanepe.eu


Három alkalommal is szokatlanul korai időpontban, 7 óra 30 perckor gyűltek (volna) össze rendkívüli tanácsülésre a megyeszékhely városatyái a múlt hét során. Hétfőn késéssel ugyan, de összegyűlt a kvórum, szerdán létszámhiány miatt a kétharmados napirendi pontban már határozatképtelen volt a testület, péntekre azonban összerázódtak és pontos időben, kielégítő létszámban vágtak bele a tanácskozásba.
A legutóbbi ülésen mindössze három napirendi pont szerepelt: az Akác utca 1. szám alatti, Goscom-udvarként ismert területen található ingatlanok megvásárlásáról döntöttek.

Az Eco-Csík Rt.-től két, összesen 301 négyzetméter területű műhelyt vesznek át 103,5 ezer euró értékben, a Harvíz Rt.-től pedig 356 négyzetméteres összterületen ugyancsak két műhelyt, 136,8 ezer euró értékben. A Goscom Rt.-től három, együttesen 689 négyzetméter műhelyt, ugyancsak három, 419 négyzetméter raktárt, valamint egy 21 négyzetméteres trafóházat, illetve egy 22 négyzetméteres lefödést vásárolnak meg, összesen 273 ezer euróért. A három önkormányzati rt.-nek tehát 513 415 eurót, vagyis közel 2,4 millió lejt fizetnek ki ingatlanvásárlás címén.
Bogáti Csaba, a Goscom Rt. vezérigazgatója a tanácsülésen elmondta: egyrészt megszabadulnak az udvar fenntartásának évente 230 ezer lejre rúgó költségeitől, másrészt pedig a Goscomnak fizetendő 1,27 millió lej lehetővé teszi, hogy a távhőszolgáltató biztonságosan működjön. Az utóbbi években felhalmozott tetemes adósság rendezésére még ez az összeg sem elég – közölte a vezérigazgató –, de a készpénzáramlás (cash-flow) megfelelő iramú lesz.
A korábbi, szerdai tanácsülésen egyébként arról döntöttek a városatyák, hogy a mobilitási tervben szereplő, a tömegszállítást szolgáló 31,3 millió lejes beruházást két tételre bontják: egyik tétele éppen a Goscom-udvar fejlesztése lesz, erre 13,6 millió lej a becsült költség. A Goscom-udvaron lesz az autóbu-
szok állomáshelye fűtött garázsokkal, szervizzel és üzemanyagtöltő állomással.
A szerdai tanácsülésről ugyanakkor péntekre maradt az a napirendi pont, amely kisajátítási folyamat elkezdését célozza: a Penny Markettel nem sikerült megegyeznie a városnak több mint 100 négyzetméter megvásárlásáról, ezért az eredetihez képest kevesebb, 45 négyzetmétert kisajátítana a város. Ez többnyire az a rész, amely zöldterületként beékelődik a körforgalom és az áruház parkolója közé. Füleki Zoltán alpolgármester elmondta: mivel közcélokat szolgál a kisajátítás, a Pennyt működtető cég csupán a négyzetméterenként felajánlott árba köthet belé, de a városvezetés független értékbecslő által megállapított árat fog ajánlani, hogy támadhatatlan legyen. Erre a területre egyébként azért van szüksége a városnak, mert a helyi autóbuszoknak itt lesz a bejáratuk az állomásra.

Kovács Hont Imre

Forrás: www. hargitanepe.eu

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA