HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDAI ÚTÉPÍTÉS: ÖSSZEKÖTIK A BRASSÓI UTAT A RÉT UTCÁVAL

szekelyhon.ro


Csíkszeredai cégek kaptak megbízást a város új elkerülő útszakaszának megépítésére, amely a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén a Rét utcáig vezet majd, csatlakozva a már elkészült, kelet-nyugati irányú szakaszhoz.

Miután lezárult a közbeszerzési eljárás, nyertest hirdettek, majd aláírták a kivitelezési szerződést is az említett út megépítésére – tájékoztatott Szőke Domokos. Csíkszereda alpolgármestere kérdésünkre elmondta, a szerződés értéke áfával együtt 13 millió lej. Négy cég nyújtott be korábban árajánlatot a kiírásra, ezek közül egy csíkszeredai, az ING Service és a Balast Centrum alkotta cégtársulás ajánlatát fogadták el, ők végezhetik el a munkálatot. Az útépítés két szakaszban történik, a most aláírt szerződés az alapozás és a Somlyó-patakon átvezető híd elkészítésére, villanyoszlopok áthelyezésére, illetve a makadámút kialakítására vonatkozik. Ennek oka, hogy a tőzeges, süppedős területen átvezető út terhelhetőségét a közúti forgalommal szeretnék tesztelni a makadámburkolat elkészítése után. Ezt követően, várhatóan egy év szünet után készülhet el az aszfaltburkolat, amely viszont külön közbeszerzési eljárás tárgyát képezi majd, külön költséggel – tudtuk meg.

Jelenleg még jóváhagyásokat vár a polgármesteri hivatal a vasúttársaságtól is ahhoz, hogy a munkát el lehessen kezdeni – előreláthatóan a hónap végéig állítják össze az építési engedély kiadásához szükséges dokumentációt. Az útépítés kivitelezési idejét nyolc hónapban rögzíti a szerződés, ez minden bizonnyal tavasszal kezdődhet el. Ha a tavaszi időjárás kedvez a viszonylag korai kezdésnek, a makadámút jövőben el is készülhet, a közúti forgalom számára azonban valószínűleg csak 2020-ban nyitják meg.

Kovács Attila

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA