HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJABB LÉPÉS EGY KORSZERŰ CSÍKSZEREDAI BUSZPÁLYAUDVAR FELÉ

www.szekelyhon.ro


Módosították a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás felújításának megvalósíthatósági tanulmányát, hogy a beruházás finanszírozható legyen európai uniós pályázatból. Rendkívüli tanácsülést tartott Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete.


Módosította a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás felújításának megvalósíthatósági tanulmányát a városi önkormányzati képviselő-testület a szerdai rendkívüli tanácsülésén. Az európai uniós forrásokból megvalósulandó beruházás becsült értéke 13, 6 millió lej. A távolsági autóbusz-állomás felújításának dokumentációját két évvel ezelőtt fogadta el a képviselő-testület, azonban tekintettel arra, hogy a beruházást európai uniós pályázatból valósítanák meg, annak megfelelően változtattak a tanulmányon. Arról már korábban beszámoltunk, hogy korszerű távolsági buszpályaudvar épülne a jelenlegi felújításával, átalakításával.

Többek között rendbe tennék a buszállomás épületét, födött peronokat létesítenének, továbbá az autóbuszok számára érkezési és indulási beállóhelyeket alakítanának ki.

Az önkormányzati képviselők rendkívüli ülésén ugyanakkor napirendre tűzték a buszállomás melletti Penny nagyáruház 45 négyzetméteres, nem használt területének kisajátítását is, azzal a céllal, hogy felhasználhassák a tervezett területrendezéshez. Gyakorlatilag egy háromszög alakú, a Villanytelep utca, valamint a Hargita utca kereszteződésének közelében található, kisebb gazzal benőtt területről van szó. Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere ennek kapcsán elmondta, kezdetben jelezték az áruházat működtető vállalkozásnak, hogy átvenne tőlük a város egy 113 négyzetméteres területet, de nem kaptak választ, ezért közérdekre hivatkozva kisajátítást kezdeményeztek, de már csak egy kisebb méretű, a már említett 45 négyzetméteres területre. Az erről szóló határozattervezetről a döntést azonban el kellett halasztaniuk, ugyanis nem volt jelen elegendő képviselő a szükséges kétharmados többségi szavazáshoz – a jelenlevő 12 önkormányzati képviselő mellett még egyre lett volna szükség.

Nagyszabású tervek A csíkszeredai önkormányzat egyébként a buszállomás korszerűsítése mellett európai uniós forrásokra szeretne pályázni a városi tömegközlekedés modernizálásához, a Kossuth Lajos, valamint a Hargita utcák felújításához, illetve a vasúti felüljáró átépítéséhez. Ezekhez a pályázati csomagot év végéig kell benyújtaniuk.

Barabás Hajnal

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA