HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MÉG MARADT IDÉNRE ASZFALTOZNIVALÓ FELÜLET CSÍKSZEREDA UTCÁIBAN

szekelyhon.ro


Nem végeztek még az idénre tervezett útfelújításokkal, javításokkal Csíkszeredában, de miközben egyes utcákban rövidesen a végére érnek a tennivalóknak, addig olyan is van, hol előre nem látott okok miatt idénről teljesen elmarad az aszfaltozás.

Noha már októberben megrendelték a kivitelezőtől a korábban megígért, a teljes útpályát elfedő aszfaltréteg elkészítését a Fürdő utcában, ez egyelőre mégis elmarad – tudtuk meg Szőke Domokostól. Csíkszereda alpolgármestere kérdésünkre azt mondta, az a döntés született, hogy a munkálattal várni kell, mert a Fürdő utcában kerékpárút is épülhet. Nemsokára elkészül ugyanis egy megvalósíthatósági tanulmány a Szeredai-fürdő melletti terület rendezéséről, amely azt a javaslatot is tartalmazza, hogy a strandot a Baromtér utcával kerékpárút is kösse össze. Ezért döntöttek az aszfaltozás megrendelésének visszavonásáról addig, amíg a tanulmány elkészül, és ha ezt elfogadják, utána lehet döntést hozni a folytatásról. A bicikliút kialakítása a Fürdő utcában is változtatásokkal, az útpálya szűkítésével járhat, ezért kell várni – részletezte az alpolgármester.

Szintén javításra vár a Villanytelep utca sűrű forgalmú, Hargita utca és Brassói út közötti szakasza, ahol az úttesten továbbra is nehezítik a közlekedést azok a horpadások, amelyek a több éve elvégzett útfelújítást követően jelentek meg, és amelyeket a süllyedés miatt korábban is megpróbáltak eltüntetni. Szőke Domokos szerint ezt a javítást is elvégzik még idén. A hónap végére kellene befejezni a zsögödi városrészben a Kicsimező és Kőbánya utcák felújítását is. Előbbi helyszínen jelenleg a térköves burkolatú járdák kialakításával dolgoznak, az úttest aszfaltozása elkészült, a Kőbánya utcában még a kopóréteget kell elteríteni az úttesten.

Jövőben várhatóan megtörténhet a Csobotfalvához tartozó Agyagfalva, a város legkeletibb része főutcájának korszerűsítése, aszfaltozása is – ehhez a munkálathoz a szükséges megvalósíthatósági tanulmányt idén fogadta el az önkormányzati képviselő-testület. Eszerint az 527 méter hosszúságú útszakaszon 4 méter széles úttestet alakítanak ki, a munkálatok becsült értéke áfával együtt 695 ezer lej. 2019-ben következne a tervezés és a kivitelezés, a költségvetésben szeretnék elkülöníteni a beruházáshoz szükséges összeget, amennyiben a képviselő-testület ezt támogatja – közölte az alpolgármester. 

Kovács Attila

www.szekelyhonr.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA