HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELKEZDŐDÖTT A RÉG VÁRT BERUHÁZÁS A KALÁSZ LAKÓTELEPEN

szekelyhon.ro


Elkezdődött a felújítás, munkagépek dolgoznak a csíkszeredai Kalász lakótelepen. Első lépésként a csapadékvíz-elvezető hálózat gerincvezetéke készül el, amelynek kialakítása érdekében több nyomvonalon kell ásni.

Nemcsak a huszonhét bádoggarázs tűnt el a Hunyadi János utca 39-es, és a Tető utca 13-as számú tömbházak által határolt területről, hanem a földmunkák is megkezdődtek. A garázsbontásra azért volt szükség, hogy a Kalász lakótelep új esővíz-elvezető hálózatának gerincvezetékét le tudják fektetni. A Hunyadi János utca alsó szakaszán, a hadsereg helyőrségi klubjának épülete közelében csatlakozik a meglévő hálózathoz az új fővezeték, amelynek építésével hétfőn éppen a volt garázsok helyén dolgoztak a kivitelező cég munkagépei és alkalmazottai.

Az említett gerincvezeték, amely később több irányba ágazik el, a Tető utcán át egészen a Venczel József utcáig tart – tudtuk meg Szőke Domokostól. Csíkszereda alpolgármestere érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy nemcsak a Tető utcában folytatódik az autós és gyalogos forgalmat is korlátozó vezetéképítés, hanem napokon belül egy másik nyomvonalon is ásni kezdenek. Utóbbi gerincvezeték a Hunyadi János és Márton Áron utcák kereszteződésében levő körforgalomtól indul, majd kettéválik, az egyik ága a lakótelepi lépcsősor mellett halad felfelé, a másik a Szent Ágoston templom mellett vezet fel a lakótelepre. Szőke szerint idén a gerincvezeték-építést be szeretnék fejezni, a felásott út- és járdaburkolatot pedig úgy állítják helyre, hogy télen is biztosítva legyenek a közlekedés feltételei.

További munkálatokra, amelyek majd az autós és gyalogos forgalmat is befolyásolják, csak jövőben kell számítani. Ugyanígy jövő tavaszig kell lebontani a többi bádoggarázst is – a legutóbbi helyi önkormányzati képviselő-testületi ülésen hozott határozat szerint ez egyébként a város összes közterületén kötelező lesz. A felújítás időtartama a szerződés értelmében tizenegy hónap, nem számítva a munkavégzésre nem alkalmas téli hónapokat, amikor a felújítást felfüggesztik.

 

Kovács Attila

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA