HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELHALASZTOTTÁK A CSÍKSZEREDAI GÁL SÁNDOR TÉR FELÚJÍTÁSÁT

szekelyhon.ro


Kivárnak a csíkszeredai Gál Sándor tér felújításának megtervezésével, ugyanis összhangba szeretnék hozni a Kossuth Lajos utca, és a Temesvári sugárút érintett szakaszának rendezésével. A téren található parkos övezet és játszótér mellett leginkább a körparkolóra férne rá egy alaposabb felújítás.

A Gál Sándor tér felújításához szükséges megvalósíthatósági tanulmány kidolgozására már tavaly decemberben szerződést kötött a csíkszeredai városháza. Azóta több változata is elkészült a dokumentumnak, de végül nem került sor annak szélesebb körű megvitatására, mert ezt az elképzelést összhangba szeretnék hozni a városközpontban tervezett európai uniós forrásokat felhasználó beruházásokkal.

Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, év végéig le kellene záruljon a Kossuth Lajos utca és a Temesvári sugárút érintett szakaszának újrarajzolása. Ha ezzel elkészülnek, akkor az elképzelések függvényében, annak figyelembe vételével, hogy milyen formában fog csatlakozni a Temesvári sugárút a Gál Sándor térhez, módosíthatják a tér rendezésének megvalósíthatósági tanulmányát. Ez az oka, hogy egyelőre elhalasztották a Gál Sándor tér rendezésének ügyét. Az év végére többet lehet majd tudni, hiszen akkora kell a csíkszeredai önkormányzat benyújtsa a pályázati csomagot az európai uniós finanszírozásra a Kossuth Lajos utca korszerűsítésére, együtt a vasúti felüljáró, a távolsági buszállomás, a Hargita utca modernizálási elképzeléseivel. A Gál Sándor tér felújítására egyébként idén 233 ezer lejt különítettek el a város költségvetéséből, többnyire a megvalósíthatósági tanulmányra. Többek között a Gál Sándor 1848-as honvéd ezredes mellszobra körüli parkos övezet, a játszótér, az egyelőre lezárt borvízforrás, illetve a kavicsozott körparkoló területének rendezését kell megoldani a tanulmányban. Amint lesz egy, az önkormányzat által elfogadott változat, akkor a lakóknak is bemutatják, hogy észrevételezzék azt.

 

Barabás Hajnal

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA