HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ŐSSZEL IS TART AZ ÚTKARBANTARTÁS CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Még tart az idei útkarbantartás Csíkszeredában, a javítások, kiegészítő munkálatok mellett új aszfaltozásokat is végeznek az elkövetkező időszakban is, az utolsó kátyúzás novemberben várható.

Elterítenek még egy réteg aszfaltot a Fürdő utcában, de a Villanytelep utca javítása sem marad el – erősítette meg érdeklődésünkre Szőke Domokos. Csíkszereda alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy megrendelték a kivitelezőtől a Fürdő utcában tervezett aszfaltozást, amelyet nemsokára el is végeznek.

Ott 2016-ban a vezetékcserék befejezése nyomán az úttest két szélén is aszfaltoztak, de egy kiegészítő, a teljes útpályát elfedő réteg még hiányzik. Tavaly ígérte meg a városvezetés, hogy ebben az évben ezt is elkészítik. Új burkolatok készültek Ez az aszfaltozás az idei útkarbantartási munkálatok része, akárcsak a nagy forgalmú Villanytelep utcában szükséges beavatkozás, ahol a körforgalom javítása, illetve aknatetők helyreállítása megtörtént, de az úttesten továbbra is láthatók azok a horpadások, amelyek az útfelújítást követően jelentek meg, és amelyeket a süllyedés miatt korábban is megpróbáltak eltüntetni.

Szőke Domokos kérdésünkre azt mondta, a szükséges munkát ott is elvégzik. Több olyan útszakasz van, ahol új aszfaltréteget terítettek el már korábban az útkarbantartás részeként, ilyen a Pacsirta sétány főutcájának jelentős része, illetve ennek folytatásaként a Fenyő utca. Hasonló módon készült új aszfaltréteg a Zsögödi Nagy Imre utcában a teljes felújítás által nem érintett aluljárós útkereszteződésben is. Nehezítette ugyan a forgalmat, de szükség volt a Taploca utcában az úttesten levő aknafedelek megemelésére, ezt szintén az útkarbantartással megbízott ING Service Kft. végezte el, javítottak a Petőfi Sándor, festő Nagy István, Malom, vagy a Vadász utcákban is. További beavatkozásokra lesz még szükség a Kossuth Lajos utcában is, de a legnagyobb munkálat kétségkívül a Fürdő utcában lesz – erősítette meg az alpolgármester, hozzátéve, még várható egy kisebb kátyúzás novemberben is a városban, az esetlegesen megjelenő gödrök eltüntetése érdekében.

 

Kovács Attila

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA