HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

NEM DOLGOZNAK IDÉN A PACSIRTA SÉTÁNYON

szekelyhon.ro


Ebben az évben elmarad, de jövőben megtörténik a csíkszeredai Pacsirta sétány felső részén tervezett felújítás. Először a kiviteli tervet kell elkészíteni, a megbízott cég utána láthat munkához.


A polgármesteri hivatal idén szerette volna legalább részben elvégeztetni a munkálatot, amelyre másfél millió lej volt elkülönítve a helyi költségvetésben. Nem számoltak viszont azzal az áremelkedéssel, amely idén megzavarta a közberuházásokkal kapcsolatos előzetes számításokat: a kiírt közbeszerzési eljárás során olyan összegű árajánlat érkezett a kivitelezésre jelentkező egyetlen cégtől, amely jóval meghaladta az előirányzott keretet. Ezért döntöttek úgy, hogy a közbeszerzést megismétlik, az ár viszont nem változott, de így is sikerült aláírni a kivitelezési szerződést – tudtuk meg Szőke Domokostól.

Csíkszereda alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a felújítás tervezésére és kivitelezésére kiírt második közbeszerzési eljárás eredményes volt, és egy helybeli cégtársulást hirdettek ki győztesnek, amelynek tagja az ING Service Kft., és a Kontur Kft. is. Mivel a kiviteli tervek elkészítése is a feladat része, ezzel kezdtek, az alpolgármester szerint reális esély van arra, hogy idén a tervek elkészüljenek, és kiadják az építkezési engedélyt. A sétány felső részének rendezése csak jövőben történik meg, Szőke szerint a munka legtöbb három hónap alatt elvégezhető. A tervezés és kivitelezés értéke áfával együtt 1,7 millió lej az aláírt szerződés értelmében. A Pacsirta sétánynak csak a felső részét, a Testvériség sugárúti 22-24-26-os számú tömbházak mögött a Nárcisz sétányhoz vezető mellékutcát érinti a felújítás. Ott az aszfaltburkolat évekkel ezelőtt tönkrement, mivel többször ásni is kellett, száraz időben a por, esőzéskor a sár okoz kellemetlenségeket az ott lakóknak.

Lakossági egyeztetés is volt, ennek nyomán készült el a megvalósíthatósági tanulmány. A mellékutca négy különböző részén több mint 30 bádoggarázs épült, ezeket le kell bontani a rendezés megkezdése előtt. Helyettük két sorban parkolókat alakítanak ki, az utca két oldala közötti szintkülönbséget pedig egy zöldövezet kialakításával formálják át. Új útburkolat és járda is készül.

 

Kovács Attila

www.szekelyhon.ro 

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA