HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA LEGRÉGEBBI LAKÓÖVEZETE HAMAROSAN MEGÉRKEZIK A 21. SZÁZADBA

szekelyhon.ro


Útszerkezet-építés következik a csatornahálózat cseréjét követően a csíkszeredai Mihail Sadoveanu és a Brassói út találkozásánál lévő tömbházak belső udvarának felújítási munkálatai során. A város legrégebbi lakóövezetének rendbetételét a kivitelező igyekszik az év végéig befejezni.

A földalatti infrastruktúra felújításával kezdődött másfél hónappal ezelőtt a csíkszeredai a Mihail Sadoveanu utca és a Brassói út találkozásánál lévő lakóövezet korszerűsítése. A 31–33-as számú tömbházak által határolt „Sadoveanu-udvaron” még folyik az esővíz-, és szennyvízcsatorna-rendszer felújítása, újakra cserélik a csöveket. 

A terület nagy részén ezt befejezték, jelenleg a 33-as számú tömbház előtti részen dolgoznak a kivitelező cég munkatársai. Buzogány Károly, a kivitelezéssel megbízott ING Service cég igazgatója megkeresésünkre elmondta: amint a csatornahálózatot rendbe teszik, következhet az útszerkezet-építés, és miután elkészültek az útalappal, csak azután kezdenek el aszfaltozni.

A teljes felújítást igyekeznek még az év vége előtt befejezni. A város legrégebbi lakóövezetére ráfért a modernizálás, több évtizede elhanyagoltság jellemezte. Ezúttal a felújítási munkálatokkal civilizáltabb környezetet alakítanak ki, rendbe teszik a zöldövezetet, és új játszóteret, 34 új parkolóhelyet, valamint korszerűbb közvilágítást építenek ki az udvaron.

Barabás Hajnal

Forrás:  www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A GÁLA – színházi előadás
23
FEB FARSANGZÁRÓ NÓTAEST
22
FEB VALAN – AZ ANGYALOK VÖLGYE – filmvetítés
21
FEB JUMANJI: A KÖVETKEZŐ SZINT – filmvetítés
21
FEB 1917 – filmvetítés
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA