HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJ TEVÉKENYSÉGEK AZ IFJÚSÁGI SZOCIÁLIS KÖZPONTBAN

szekelyhon.ro


Csíkszeredában az uniós támogatással felújított Petőfi utca 39. szám alatti ifjúsági szociális szolgáltató központ ad helyet a Gyulafehérvári Caritas több szociális és ifjúsági programjának, csoportfoglalkozásokat is tartanak.

A nyáron elkészült és átadott Petőfi utcai épületet – az egykori Csipike napközit – szerdán hivatalosan is megnyitották, és bemutatták a Gyulafehérvári Caritas ott működő programjait. Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere szerint a város azt vállalta, hogy ifjúsági szociális szolgáltató központot hoz létre, és kézenfekvő volt, hogy a Caritassal fennálló és jól működő stratégiai partnerség keretében azokat a szociális programokat, amelyek helyet kerestek, a felújított ingatlanba befogadják.

 

A megállapodás szerint a Caritas működteti a központot, amelynek fenntartását a város vállalta. A felső szint két irodájáét kizárólagos használatba adták, kettőt közösen használnak, a közösségi terembe pedig más rendezvényeket is be tudnak fogadni. Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazatának vezetője köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak és a polgármesteri hivatalnak, hogy tevékenységeiket befogadták a város szívében álló házba, és úgy értékelte, a fiatalok, és a szociális problémákkal küzdő emberek számára hasznos segítséget nyújthatnak.

 

Vargyas-Moni Gabriella – a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának Hargita megyei vezetője ismertette a házban szervezett programokat. A Caritas Családsegítő Szolgálata szexuális egészségnevelési előadásokat, csoportfoglalkozásokat tart, a csoportokhoz bárki csatlakozhat, a csoporttalálkozók minden kedden 17 órától kezdődnek. A KI-ÚT konzultációs program szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak szól, célja pedig segíteni a józan élet megtanulását. Ennek keretében prevenció, egyéni vagy családi konzultáció, önsegítő csoportban való részvétel lehetősége is rendelkezésre áll. A prevenciós foglalkozás a 14–18 éves fiatalokat célozza meg, a szakember szerint a fiataloknál a drogprevencióra is nagy szükség van.

 

Az önkéntes program keretében azok az önkéntesek találkoznak, akik a Caritasnál tevékenykednek, de ugyanígy rendszeresen találkoznak a meseolvasó csoport tagjai, akik önkéntesként járnak a kórházba gyerekekkel játszani, mesét mondani, és azok is, akik a kórházba fognak bejárni, könyveket kölcsönözni a betegeknek. Az ifjúsági szociális szolgáltató központot Sebestyén Ottó plébános, a Caritas lelki vezetője szentelte meg, a jelenlévők együtt mondtak imát.

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA