HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KERÉKPÁRSÁV IS LESZ A FELÚJÍTOTT ÚTSZAKASZON

szekelyhon.ro


Ismét megindult a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között, ahol befejezték a parkolóépítést és az úttest megemelését.

Kockakővel burkolták a felújított, megemelt útszakasz egy részét, amely egyirányúvá vált, csak a Sadoveanu utcából lehet oda behajtani. Az utcák közti szintkülönbség és a gyalogosok számára fenntartott sétányt elkülönítő betonelemek miatt is csak mérsékelt sebességgel lehet itt közlekedni. Antal Attila alpolgármester szerint ez is egy szempont volt, hogy a belvárosi útszakaszon csillapított forgalom haladjon. Az úttest mindkét oldalán ferde beállású parkolóhelyeket alakítottak ki, az úttest viszont úgy készült, hogy ha erre esetleg szükség lesz, a park felőli oldalon oldalbeállásos parkolók is kiképezhetők, és az úttest kétsávossá szélesíthető.

Két új gyalogátjárót is kialakítottak az útszakasz két végén, ezzel pedig kérdésessé vált a Temesvári sugárúton levő korábbi, a régi fogászat épülete melletti másik gyalogátjáró megtartása. Antal Attila elmondta, erről még nem született döntés, de a gyalogosforgalom amúgy is a sétány felé irányul, és a meglévő két átjáró elég arra, hogy a park melletti útszakaszon áthaladjanak a gyalogosok. Megmaradt a park felőli oldalon a városi buszmegálló, a Csíki Játékszín előtti megállót viszont a Nicolae Bălcescu utcába, a Hunguest Hotel Fenyővel szembe költöztették, és most Vákár Lajos megállóként szerepel a városi tömegközlekedés útvonalán. Mint Veres Jánostól, a csíkszeredai városi autóbuszjáratokat üzemeltető Csíki Trans Kft. igazgatójától megtudtuk, mindkét megállót már útba ejtik a buszok, és a korábbi, buszmegállót jelző táblák és a menetrend is visszakerül ezekre a helyekre.

Nemcsak a gyalogosok és autósok, hanem a kerékpárosok számára is van hely a Csíki Játékszín és a Szabadság tér közötti sétányon és a téren. A Temesvári sugárút központi park felőli oldalán, majd tovább a Sapientia egyetem előtti szakaszán a járda kerékpársávvá alakul, a biciklisek a Szabadság téren is áthaladhatnak az erre kijelölt sávon – ezeket az útvonalakat táblák is jelzik majd.

 

Kovács Attila

 

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA