HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

VERSENYTÁRGYALÁS A ZSÖGÖDI CSATORNÁZÁSRA

szekelyhon.ro


Néhány héten belül kiderül, melyik vállalkozás nyeri a Csíkzsögödben régóta problémát jelentő szennyvíz- és csatornarendszer felújításának kivitelezésére kiírt versenytárgyalást. A hétfő esti, kultúrotthonban tartott lakossági fórumon Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta a jelenlévőknek, hogy az elkövetkező két évben már be is fejeződhet a projekt.

 

„Ezen városrész rendszerének kiépítésével le lesz fedve a település Olton inneni része, viszont Erdőalja és Csiba hasonló gondja csak a későbbiekben oldódhat meg” – közölte Ráduly. Az elöljáró említést tett a megnövekedett utasforgalmat egyre nehezebben kiszolgáló helyi buszjáratokról – a helyzet javítása érdekében a polgármesteri hivatal két nagyobb méretű busz vásárlását fontolgatja, de ha az utasok igényt tartanak rá, akár „a járatok számának bővítése is szóba jöhet”.

Újabb parkolóhelyek a Zsögödi Nagy Imre utcában

A polgármester a Zsögödi Nagy Imre utca „már-már közvitára érdemes kiírási anyagát” is megmutatta a részvevőknek: a Szász Endre utcától egészen a Brassói útig tartó szakasz azon részén, ahol „az út szélessége lehetővé teszi”, a csatornázás után esedékes helyreállítási munkálatok alkalmával – a Taploca utca mintájára – újabb parkolóhelyeket alakítanak ki, és egyik oldalon kerékpársáv is helyet kap.

Panaszáradat a helybéliektől

A megjelent zsögödiek a járdák állapota, valamint azok „csak bizonyos részeken elvégzett javításai”  miatt méltatlankodtak, illetve a templom mellé hordott szeméthalom okozta bosszúságot is előterjesztették a városvezetésnek. A panaszosok egyúttal kérték az Olttal párhuzamos patak medrének kipucolását, és szóba kerültek a – többek között a közbirtokosság erdejét lövedékekkel megtöltő – szécsenyi katonai gyakorlótér okozta nehézségek is.

Józsa Lajos, a közbirtokosság elnöke elmondta, állandó problémát jelentenek „az esténként szabad szemmel is látható süvítő golyók, amelyek miatt sokan még a közeli legelőiket sem használhatják, arról nem is beszélve, hogy a kitermelt, lövedékkel teli fákat jóval áron alul lehet csak eladni”.

 

Pinti Attila

 

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA