HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELŐKÉSZÜLETBEN A MOZI FELÚJÍTÁSA

szekelyhon.ro


Szerződést kötött a csíkszeredai Transzszilvánia mozi teljes felújítására a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Jövő év végére el kell készülnie a külső és belső átalakításnak.

Befejeződött az évek óta zárva tartó Transzszilvánia filmszínház felújítására kiírt közbeszerzési eljárás, és megtörtént a szerződés aláírása a kivitelezővel. Mint Antal Attila alpolgármester tájékoztatott, a nyertes egy csíkszeredai cégekből álló konzorcium, amelynek tagjai a Vallum, a Harbau és az Impex Aurora cégek. A közbeszerzési eljárást úgy írták ki, hogy a tervezést és kivitelezést is tartalmazza, így a tervezés az első, míg a kivitelezés a másik két cég feladata. Megvalósíthatósági tanulmány már korábban készült, az alpolgármester szerint a részletrajzokat 35 napon belül kell biztosítania a konzorciumnak, azt követően az építkezési engedélyt is kiadják, így elkezdődhet az építőtelep berendezkedése.

Jövő év végére befejezik

A beruházást három részre osztották, az első két szakaszba az összes tervdokumentáció elkészítése, illetve a szerkezet-átépítés, külső és belső munkálatok elvégzése tartozik. Ennek költsége Antal Attila tájékoztatása szerint 5,3 millió lej, ezt a jövő év végére be kell fejezni. Mivel a felújítás teljes költségeit a város biztosítja, saját költségvetésébe kell befoglalni a szükséges összegeket. A beruházás harmadik szakasza az épület belső berendezésének, bútorzatának, műszaki felszereltségének beszerzése – az ehhez szükséges összeget még nem határozták meg.

Várhatóan már az év vége előtt hozzálát a kivitelező az épület jelenlegi berendezésének, bútorzatának bontásához, elszállításához, a mozit a Szabadság tér irányából közelítik meg, a Penge néven ismert tömbház mögött, ahol parkolóépítés van folyamatban. A tervek szerint a felújított moziépületben egy 268 férőhelyes nagytermet alakítanak ki, ahol nemcsak filmvetítéseket tartanak, hanem kiállítások, konferenciák, színházi előadások, koncertek, táncelőadások is helyet kapnak. A mozi jelenleg nyitott árkádsorát beépítik, akárcsak a Penge tömbház felőli átjárót. Szintén azon az oldalon egy lépcsőház is készül.

Kovács Attila

 

Forrás: www.szekelyhon.ro

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA