HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SPORTTÖRTÉNELEM CSÍKSZEREDÁBAN

Hajós Alfrédtól Trandafir Norbertig


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala másodszor volt házigazdája a Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciának: október 19-én a városháza dísztermében magyarországi és erdélyi sportszakértők találkoztak, és kutatásaik eredményeit ismertették.

A 48. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia vendégeit Csíki András szervező, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának munkatársa köszöntötte. Rámutatott: immár hagyománya van annak, hogy a konferenciasorozat őszi állomásának egyike Hargita megyei település.

2009 után Csíkszereda másodszor fogadta a 2004-ben indult sorozatot, és érdekes tudnivalók hangzottak el Csíkszereda sportéletéről, kevéssé ismert adalékok a Magyar téli olimpiai érmekről és érmesekről, valamint az erdélyi labdarúgás kezdeteiről, továbbá megismerhette a hallgatóság annak az öt olimpikonnak az életútját, akik nemcsak a testmozgáshoz köthető sportágakban nyertek olimpiai érmet, hanem az ötkarikás játékok 1912–1948 között megrendezett művészeti versenyein is. Mindemellett a marosvásárhelyi születésű, de Csíkszeredában dolgozó Eb-bronzérmes úszó, Trandafir Norbert is bemutatkozott egy életút-beszélgetés keretében.

A következő, 49. konferenciát ismét Magyarországon szervezik, a jövő őszi Hargita megyei helyszín azonban még nincs leszögezve. Aki házigazdája lenne az eseménynek, Csíki Andrásnál érdeklődhet a 0744 396 804-es telefonszámon.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE
21
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – családi hangverseny
20
ÁPR HANGVERSENY A CSÍKI TÖLGYEKÉRT – Beethoven-Weber-est
18
ÁPR FÉNYBENJÁRÓK – Nagy Péter előadása
15
ÁPR ERDÉLYI TÁNCKÓSTOLÓ – a Hargita Együttes műsora
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA