HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

HASZNÁLHATÓK A PARKOLÓHELYEK A LEBONTOTT GARÁZSOK HELYÉN


Csíkszeredában évekkel ezelőtt elindult a városképet rontó, közterületen álló garázsok szakaszos bontásának folyamata. Idén tavasszal 1201 garázs még állt, összehangolt bontás eredményeként pedig szinte az összes bádoggarázst eltüntették. A bontásokból származóan az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodási vállalat 525 köbméter hulladékot gyűjtött be. A garázsok helyét – a lakók segítségével – minden esetben sikerült használhatóvá tenni.

Az utóbbi hónapokban – a nyári útkarbantartási munkákra elkülönített összegekből – aszfalt került a Nárcisz sétány két pontján is a lebontott garázsok helyére. Ugyancsak aszfalttal borítják a Müller László és a Szentlélek utca kereszteződésénél elbontott garázsok helyét is: ez a munka már folyamatban van.

Két lakónegyedben – a Kalászban és a Pacsirta-sétányon – az átfogó felújítás műszaki terveivel összhangban, folyamatosan rendezik az elbontott garázsok helyét.

A többi helyszínen ballasztréteg elterítésével vagy kavicsozással javították ki a terület egyenetlenségeit olyan mértékben, hogy az autóvezetők használni tudják parkolóhelyként.

A további parkolóhelyek kialakítása, aszfaltozása szakaszosan történik a helyszíni adottságok – pályaszerkezet, esővíz-elvezető rendszer, a különböző közműhálózatok állapota – függvényében. Ugyanakkor azt is figyelembe veszik, hogy az adott övezetben hol tart az utca- vagy lakónegyed-felújítási program.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is köszöni a lakosság türelmét és együttműködését!

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA