HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ÖNKORMÁNYZATNAK NEM ÁLL SZÁNDÉKÁBAN AZ ADÓEMELÉS

Csíkszereda önkormányzati testülete november 29-i soros havi tanácsülésének napirendi pontjai között szerepel az a határozattervezet, amely a helyi adók és illetékek 2020-as esztendőre megállapított mértékének jóváhagyására vonatkozik.


A döntéshozó testület önszántából egyáltalán nem emel a helyi adókon, alkalmaznia kell viszont az áprilisban – a 2018-as inflációval arányosan 4,6 százalékkal – megemelt értékeket. Az Adótörvénykönyv (2015/227-es törvény) 491. cikkelye ugyanis arra kötelezi a helyhatóságokat, hogy az elmúlt pénzügyi év inflációjával arányosan emelniük kell mindhárom adónemet (épületadó, telekadó és gépjárműadó) és azon illetékeket, amelyeknek mértékéről az Adótörvénykönyv összegszerűen rendelkezik.

Az önkormányzat a novemberi tanácsülésén készül jóváhagyni a pénzromlással arányosan áprilisban megnövelt értékek 2020-as adókra és illetékekre való alkalmazását.

Az illetékek terén is mindössze négy típusnál várható további növelés jóváhagyása: a cégtáblákra, illetve reklámtáblákra vonatkozó illeték, a közélelmezési dokumentumok kiváltásáért, valamint az urbanisztikai szolgáltatásokért fizetendő illeték esetében. A felsorolásból is kiderül: magánszemélyeket kevésbé terhelnek a módosítások.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA