HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FOLYAMATBAN A SZÉCSENYI UTAK NYÁRI KARBANTARTÁSA


Az időjárás kedvezővé vált, így ma elkezdődött a szécsenyi utcahálózat nyári karbantartása. A prioritási lista élén levő városrészben a közvagyonban szereplő útaszakaszokat mintegy 6 kilométeres hosszúságban javítják.

 

 

 

Az utca felületének marásával, helyenként ballasztréteg, kavicsréteg terítésével és tömörítésével elkezdődött Szécsenyben az utcahálózat nyári karbantartása. Az utcák reprofilálásával eltűnnek a kátyúk és a keréknyomok, megvalósul az a dőlésszög, amely megfelelőképpen elvezeti az esővizet. A kivitelező Winfor Building Kft. várhatóan két héten belül végez a helyszínen bő 6 km úthálózat javításával. A beavatkozás a sáncok takarítását is magában foglalja.

A karbantartás csakis azokra a szakaszokra terjedhet ki, amelyek a város közvagyonát képezik. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala nyomatékosítja, hogy a magánterületként nyilvántartott utcaszakaszoknak rendkívül fontos az átadása a város számára. Ez nemcsak a későbbi karbantartások kiterjesztése miatt indokolt, hanem a soron következő fejlesztések szempontjából is: elsőként a víz- és szennyvízhálózat építése kezdődhet el, az aszfaltozás és a közvilágítás bővítése csak ezután következhet.

A városvezetés célja az, hogy az idő alatt, amíg a vizet és a szennyvizet vezetik Szécsenyben, elkészüljön az úthálózat korszerűsítésének a megvalósíthatósági tanulmánya. Az azt követő modernizálás nem pusztán aszfaltozást vetít előre, hanem sáncok, járdák, kerékpárutak építését is ott, ahol a helyszín ezt lehetővé teszi.

Szécseny után a csibai utcahálózat nyári karbantartása következik.

 

2021. június 9.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA