HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KUTYABARÁTABB VÁROS LESZ CSÍKSZEREDA


Csíkszereda utcai szemeteskosaraira tartókat szerelnek fel egyhasználatú műanyag zacskókkal, amelyek a kutyapiszok felelős összegyűjtésére szolgálnak. További kutyabarát intézkedések is várhatók, azért, hogy megteremtsék a civilizált kutyatartás feltételeit.

 


András Hunor önkormányzati képviselő kezdeményezésére 200 darab, egyhasználatos zacskóval ellátott tartót szerelnek fel a városi kertészet munkatársai az arra alkalmas utcai kukákra – kezdetben a város forgalmasabb, a gazdik által gyakran látogatott pontjain. A zacskók arra szolgálnak, hogy a gazdik azonnal eltakarítsák a házi kedvencek ürülékét.

Korodi Attila polgármester dicsérte a kezdeményezést, fontos lépésnek nevezve az állatbarát környezet megteremtésének irányába. András Hunor a városi kertészet munkatársainak munkáját köszönte meg.

A későbbiekben kifejezetten kutyaürülék tárolására alkalmas kukákat is felszerelnek, és úgy tennék kutyabaráttá Csíkszeredát, hogy az a teljes lakosság számára hasznos legyen: a köztisztasági mellett állatjóléti és közbiztonsági szempontból is javítanak a körülményeken (kutyafuttatók létrehozása, kóbor kutyák befogása, menhelyfejlesztés).

 

2021. május 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA