HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÖT CSÍKSZEREDAI SZOCIÁLIS LAKÁS ÉPÍTÉSÉÉRT INDULTAK ÚTNAK


Nemzetközi jótékonysági szervezet öt szociális lakás építését tűzte ki céljául mélyszegénységben élő csíkszeredai családok megsegítésére. A város telket vásárol, feltételrendszert dolgoz ki a lakások odaítélésére, és tulajdonosként fenntartja az épületeket. A kezdeményezésről sajtótájékoztatón számolt be Sógor Enikő alpolgármester és a kezdeményező Florin Mihaly.

 

 

A Youth with a Misson (YWAM) nemzetközi jótékonysági szervezet Homes of Hope elnevezésű missziójának kolozsvári tagja, Florin Mihaly kezdeményézésre öt szocális lakás épülhet Csíkszeredában. A kezdeményező a január 7-i csíksomlyói tűzvész nyomán kereste meg a jótékonysági kezdeményezés ötletével Csíkszereda városvezetését, a megvalósuló lakások azonban nemcsak a károsultak számára biztosít majd lakhatást.

„Csíkszeredában a szociális lakások száma egyelőre nem kielégítő, ezért örömmel fogadtuk a szervezet kezdeményezését. Három vállalásunk van a projektben: telket vásárolunk, kidolgozzuk az odaítélés feltételrendszerét, és fenntartjuk a majdani házakat” – mondta el Sógor Enikő, megjegyezve, hogy a házak nem csak romák számára épülnek.

A házak értékét adományokból gyűjtik össze, ennek jegyében hat szervezeti tag elindult Csíkszeredából Kolozsvárra. Útközben készpénzt is gyűjtenek, de főként facebook-oldalukon folytatnak kampányt a banki átutalások végett.

„Más országokban is – például Spanyolországban és az Egyesült Államokban – vannak szimpatizánsaink, akik figyelemfelkeltő gyaloglásra indulnak azért, hogy összegyűljön a szükséges összeg. A házakat kalákában építjük meg, idén júliusban fogunk neki” – fogalmazott Florin Mihaly. Az 54 négyzetméteres típusházak értéke 8500 euró, és ebből az összegből részlegesen be is bútorozzák a lakásokat.

 

Az adományozáshoz szükséges banki adatok a következők:

Számlatulajdonos (beneficiar): Asociaţia Creştină Caritabilă Tineri Pentru Misiune

Bank: Transilvania Bank

Bankszámlaszámok:

  • BTPay: RO34BTRLRONVBSG090312902
  • banki átutalással: RO14BTRLRONCRT0090312904

 

2021. április 21.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA